Odpaľované kôpky plnené sladkým alebo slaným krémom
Suroviny
70 g |
|
200 ml |
|
100 g |
|
3 ks |
|
Sladký krém: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2-3 PL |
|
Slaný krém: | |
250 g |
|
3 ks |
|
40 g |
|
150 ml |
|
Postup
-
1
Vodu s maslom dáme variť a keď vrie, pridáme múku. Necháme vychladnúť a primiešame vajcia. Na vymastený plech striekačkou kladieme kôpky z cesta, radšej ďalej od seba, lebo pri pečení zväčšia objem.
- 2
Pečieme v horúcej rúre. Po upečení nožom narežeme polovicu bočnej strany a plníme. Sladký krém: bielok, práškový cukor a marhuľový lekvár vymiešame do peny a nakoniec pridáme šľahačku.
- 3
Slaný krém: syr a žĺtky vymiešame, pridáme maslo a vyšľahanú smotanu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu