Odpaľované kôpky plnené sladkým alebo slaným krémom
Suroviny
| 70 g |
|
| 200 ml |
|
| 100 g |
|
| 3 ks |
|
| Sladký krém: | |
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 2-3 PL |
|
| Slaný krém: | |
| 250 g |
|
| 3 ks |
|
| 40 g |
|
| 150 ml |
|
Postup
-
1
Vodu s maslom dáme variť a keď vrie, pridáme múku. Necháme vychladnúť a primiešame vajcia. Na vymastený plech striekačkou kladieme kôpky z cesta, radšej ďalej od seba, lebo pri pečení zväčšia objem.
- 2
Pečieme v horúcej rúre. Po upečení nožom narežeme polovicu bočnej strany a plníme. Sladký krém: bielok, práškový cukor a marhuľový lekvár vymiešame do peny a nakoniec pridáme šľahačku.
- 3
Slaný krém: syr a žĺtky vymiešame, pridáme maslo a vyšľahanú smotanu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu