Foto: rajcinka
Patrí k našim tradičným receptom a je veľmi obľúbený.
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto si rozdelíme na 2 časti a upečieme 2 ks posúchov. Jeden nakrájame na štvorce, aké chceme mať veľké výsledné časti krémešu.
- 2
Časť vody dáme variť s časťou kryštálového cukru a vanilkou na niť. Potom vyšľaháme sneh z bielkov so zbytkom cukru do peny. Rozmiešame si v troške mlieka zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Odstavíme zo sporáka a do horúceho vmiešame rum a vyšľahaný sneh. Opatrne premiešame a vylejeme na celý spodný plát upečeného lístkového cesta. Dáme vychladnúť. Potom vyšľaháme smotanu a dáme na vychladnutý puding.
- 3
Potom naukladáme pokrájané kocky úhľadne vedľa seba a polejeme čokoládou, ktorú sme pripravili z cery a čokolády. Potom už len dať do chladničky dobre vychladiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ivka
Ivet
mám dotaz k receptu - co je to zlatý klas a cera ? Díky za odpověď, neznám český ekvivalent...:-)