Utopenci z Chocholnej

kimlo - fotkakimlo, 6. januára 2010
Utopenci z Chocholnej
Foto: kimlo

Toto chlapské jedlo robievam vždy vopred ako ideme s partiou na chalupu do Chocholnej pri Trenčíne. Pri tom množstve jedla a pitia, sa minie ako prvé, či už pri pive a domácom, alebo ráno po opici na raňajky. Recept som dal všetkým, ktorým veeeeľmi chutili.....

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

16 ks
3 ks
1 pohár
podľa chuti
8 ks
3 ks
600 ml
1250 ml
5 PL
1 PL
3 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme vodu s octom, pridáme soľ, cukor, olej, bobkový list, chilli, a varíme 2 minúty.

  2. 2

    Špekáčiky olúpeme, rozrežeme na polovice aby sa dali otvoriť, a do každého vložíme mesiačik cibule a plátok kyslej uhorky. Uzatvoríme a po bokoch ešte urobíme zárezy. Na dno pohára dáme vrstvu na mesiačiky nakrájanej cibule, baranie rohy, špekáčiky a vrstvy postupne opakujeme.

  3. 3

    Zalejeme vlažným nálevom, uzatvoríme, a necháme v chlade odležať minimálne týždeň. Poznámka: Špekáčiky treba použiť radšej kvalitnejšie, aj keď drahšie, aby boli s mäsom, výsledok stojí zato.

Diskusia k receptu

janazjarku
Kolega to podľa tvojho návodu naložil minulý týždeň a čakáme na výsledok :-)
cistinka
ja ich mám naložené už tretí raz....len tak fúklo keď bola partička :-)
ata8888
urcite ich skusim a mozno aj ak pojdem aj ja do Chocholnej ku priatelom na navstevu ....mozno ma prekvapia a povedia ,ze recept poznaju....:-)
stanly01
fakt super recept,robým druhý raz,všetkým to chutilo a chválili :-)
pipo1971
fakt super...po 10 dňovom naloženi vydržali v pohári len 3 dni....už robim dalšie.... :-)
medulienka122
včera som si spomenula, že mám dva poháre naložené a "zamaskované"v chladničke, až tak, že aj ja som na nich zabudla, boli tam síce trochu dlhšie, ale chlapi sa čudovali, čo som taká štedrá. boli vynikajúce!
jarrusska
Chystám sa urobiť tento recept,ale chcem sa spýtať,zdá sa mi tej soli strašne veľa.Na necelé 2 l tekutiny 5 polievkových lyžíc.
kimlo
Ano, je to tak správne. Nemusia však byť vrchovaté.
alina
Ahoj chcem sa opýtať ako dlho vydržia v chlade?
horevent
robievame pravidelne, keď sa na ne zabudlo, vydržali bez ujmy cca mesiac, samozrejme v tme a chlade. Nálev miešam tak, aby chutil, osobne mám radšej trochu viac octu.
kucharka
Urobené minulý týždeň a už skoro aj zjedené! Do pohára pre seba som si dobre "navalila" zelenej štipľavej papričky, aby to malo grády!
Výborné. Ďakujem za recept.


kimlo
@Zuzanka1367 (28.11.2017 18:58)
Teší ma že si mi pripomenula, dávno som ich nerobil. Budem rad ak Vám budú chutiť.. :-)
tiginko
tak dík @Zuzanka , ukladám a čoskoro nakladám :-) Stále hľadám recept na tie najlepšie a Kimlovi sa v týchto témach dá veriť
1x kimlo
mariamka
vyborne, uz len takto :) dali sme aj par vajicok natvrdo, niekde sme odkukali (vhodnejsie su prepelicie), tiez dobre


2x haji a kimlo
kimlo
@Mariamka (8.8.2018 15:33)
Dobrý nápad s tymi vajíčkami, skúsim niekedy... vyzerá to pekne :-)