Foto: evusik
malá pizza, veľká pizza všetko jedno, hlavne že je a je jej veľa
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
múku vysypeme do misy, do stredu vyhĺbime jamku do nej rozmrvíme droždie, zalejeme vlažnou vodou, môžeme dať malú štipku cukru ale nemusíme, počkáme asi 10 minút kým nám kvások vzíde, pridáme olej a soľ a vypracujeme cesto, ktoré preložíme na pomúčenú dosku a prikryjeme misou, takto vám cesto rýchlejšie vykysne ako keď ho len zakryjete obrúskom.
- 2
vykysnuté cesto premiesime a rozdelíme buď na 4 veľké kruhové alebo ľubovoľný počet malých mini pízz, asi tak 10-12, podľa veľkosti. Na omáčku používam drvené paradajky, predávajú ich v 250 g tetrapakoch, k tomu pridám 3-4 strúčiky cesnaku, korenie na pizzu, bazalku. Touto omáčkou potrieme každú pizzu a posypeme strúhaným syrom. Pečieme na 250°C asi 10 minút.
- 3
Samozrejme toto je tá najjednoduchšia varianta, kdo chce môže pridať čo len chce - šunku, klobásu, hríbky, zeleninu (patizóny sú fantastické), kukuricu, ananás, olivy a ja neviem čo všetko ešte - skrátka čo má kdo rád.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu