Takúto kapustnicu pripravujeme pokiaľ ja viem štvrtá generácia v mojej rodine. Čítala som najrôznejšie recepty ale s takýmto som sa nestretla. Je fantastická a Zobraziť celý popisTakúto kapustnicu pripravujeme pokiaľ ja viem štvrtá generácia v mojej rodine. Čítala som najrôznejšie recepty ale s takýmto som sa nestretla. Je fantastická a moja rodina by ju na štedrý večer nevymenila za žiadnu inú. Má svoju nezameniteľnú chuť, vôňu a k štedrovečernej atmosfére sa úžasne hodí.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vody dáme variť kyslú kapustu, vopred obarenú zmes sušených lesných húb (dubáky, hrabáky, modráky, prípadne masliaky). Má ich byť dosť veľké množstvo, dajú kapustnici charakter.
- 2
Na panvicu dáme rozpustiť celé maslo, nadrobno nakrájanú veľkú cibuľu (1-2), popražiť so sklovita, pridáme veľa roztlačeného cesnaku (8-10 strúčkov), teraz to bude preukrutne voňať. Pridáme červenú papriku, biele mleté korenie, chvíľu spolu popražiť a vliať do kapusty.
- 3
Zvlášť si pripravíme zátrepku z kyslej smotany, hladkej múky, ktorú ak treba rozriedime mliekom a vlejeme do kapusty. Necháme prejsť varom, ak treba dosolíme a dolejeme mliekom, ak je kapusta veľmi kyslá, prípadne trochou vody, ak je ešte veľmi hustá. Kapustnica nemá byť veľmi hustá ale ani veľmi riedka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu