Bleskový koláč môj vnuk ho má rád z tmavým pudingom.
20
porcií
porcií
20+15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Na plech dáme papier na pečenie polejeme trochou oleja a nakrájeme jablká na drobnejšie kúsky, posypeme škoricou a orechami, zalejeme piškótovým cestom a dáme piecť ako piškótu. Po upečení nechať vychladnúť prevrátiť na piškótu vrch poliať pudingom.
- 2
Piškótové cesto : Z bielkov si urobíme tuhý sneh ,pomaly vlejeme cukor uvarený na niť po jednom vmiešame žĺtka a nakoniec pomaly múku ,pridáme 1 pl oleja .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
cukor uvarený na niť - zkaramelizovaný