Moja ryža - tiež rýchlovka

tataika - fotkatataika, 9. januára 2010

K MÝM OBLÍBENÝM PATŘÍ PROTO,ŽE JE RYCHLÁ A VŽÁDNÉM PŘÍPADĚ SE NEPŘIPÁLÝ!!! A VAŘÍM JÍ TAK POŘÁD KDYŽ MĚ NAPADNE JÍ VAŘIT .JE TO Zobraziť celý popisK MÝM OBLÍBENÝM PATŘÍ PROTO,ŽE JE RYCHLÁ A VŽÁDNÉM PŘÍPADĚ SE NEPŘIPÁLÝ!!! A VAŘÍM JÍ TAK POŘÁD KDYŽ MĚ NAPADNE JÍ VAŘIT .JE TO OPRAVDU BEZPROBLÉMOVÉ VAŘENÍ A ODKUD POCHÁZÍ ?NEVÍM !AKORÁT TO ,ŽE MI DOŠLA PLYNOVÁ BOMBA U SPORÁKU TAK JSEM RÝŽI STRČILA DO MÍSY Z UMĚLÉ HMOTY DOSTATEČNĚ VELKÉ A ŠUP S NÍ DO MIKROVLNKY NA 15MINUT A VÝSLEDEK ?BOMBOVNÍ!!!!!!

15 minút
príprava

Suroviny

1KG
100G
1KS
2LITRY




Postup

  1. 1

    NAKRÁJÍME SLANINKU DO VĚTŠÍ UMĚLOHMOTNÉ MÍSY A DÁME NA 2MINUTY DO MIKROVLNKY POTOM PŘIDÁME NAKRÁJENOU CIBULI A OPĚT VLOŽÍME DO MIKROVLNKY NA 2MINUTY

  2. 2

    3KRÁT PROPLÁCHNUTOU RÝŽI POD TEPLOU VODOU VLOŽÍME K SLANINCE A K CIBULCE DO MISKY A VŠECHNO PROMÍCHÁME

  3. 3

    NAKONEC PŘIDÁVÁM 2LVAŘÍCÍ VODY ,(VARNÁ KONVICE) PROMÍCHÁM ZAVŘU VÍKEM.A VLOŽÍM DO ÚPLNĚ OBYČEJNÉ MIKROVLNKY NA 15MINUT.PO15MINUTÁCH VYTÁHNU RÝŽI Z MIKROVLNKY PROMÍCHÁM A PŘIKRYJI ÚTĚRKOU A JE HOTOVO !!

Diskusia k receptu

egreska
ja varim ryžu v mikrovlnke odjakziva..preplachnem ryzu v sklenenej mise,zalejem vodou,pridam najemno nakrajanu cibulku,olej , curry korenie,sol a vegetu..varim 10 min,potom premiešam a pridam mrazenu zeleninu,dam varit ešte 5 min a hotovo..
jarco
@tataika - nedalo by sa písať normálne, nie veľkými písmenami? a trochu šetriť výkričníkmi... ťažko sa to číta
tataika
Super další mikrovlnka ale nejenom ryža ale dají se tam pect sedminutové koláče nebo jsem zkoušela i hrnkové knedlíky .Taky rychlovky!
tataika
Dobre.dobre urobím vám radostˇ,radostˇ, radostˇ!
sjuz
Ja varím ryžu c ryžovom hrnci - nasypem ryžu, nalejem vodu, zapnem a viac sa nestarám :)
Je to super. Kedysi som robievala ryžu na sporáku na platni na panvici - bola vynikajúca, ale odkedy mám indukčný sporák, používam tento hrniec.
gman
nechcem byt neslusny, ale co je "rychle" na ryzi, ktora sa vari 15min v mikrovlnke, plus dalsie 4min suroviny, ked 20min sa vari normalne v hrci?
tataika
No, ještě rychlejší je ,když jí budete jíst syrovou!!!! (Promińte taky nechci být neslušná)
bruneta
My sme doma robili ryžu odjakživa v rúre, tak som sa to aj naučila Keď som sa vydala manžel chcel aby som sa ju naučila na sporáku ale vyslovene mi horela pod rukami :) až som raz pozerala nejakú reláciu o varení a odvtedy ju robím takto.....klasika opražím cibuľu na oleji, vsypem ryžu (nepreplachujem -tiež som sa zo začiatku divila), zamiešam, osolím, zalejem vriacou vodou (jeden a pol násobok ryže)stíšim plameň a varím pokým sa voda nevyparí. neotváram, nemiešam. Vypnem a nechám chvíľu odstáť . A zmena nastala aj u našich, mama a sestra ju robia už niekoľko rokov len v mikrovlne, tiež dobrá .
majka60
mňa by zaujímalo na koľko Watov ju treba nastaviť?
22265_1443639739 - profilový obrázok
jzv
jzv
Ja varím ryžu 10 minút na plynovom sporáku a je výborná :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia