Recepty, kde je vňať
Cibuľová polievka s tofu syrom
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, rascu a drobné kocky tofu. Pokvapkáme sójovou omáčkou, posypeme...
Kuracie prsia v jogurtovo-syrovej perinke
Toto je naš stary a velmi oblúbený recept, lebo je nenáročný a velmi jednoduchý. Používam...
Teľacie s pórom a hrozienkami
Mäso pokrájame na kocky. Umytý pór (len biele časti) pokrájame na tenké rezance. Na panvici...
Kráľovská cesnačka
Očistený cesnak prelisujeme. V hrnci roztopíme maslo, popražíme na ňom cesnak, poprášime ho múkou,...
Slovensko- grécky šalát
Zeleninu očistite, zbavte jadier a nakrájajte na hrubšie kúsky, prúžky, kolieska a kocky...
Stredomorské krevety
Toto je velmi rychle, zdrave a relativne lacne jedlo. A chuti vyborne!
Grilovaný steak z tuniaka
Toho roku som sa rozhodol pre tuniaka na Vianočný stôl, a po skúmaní a dumaní prikonil...
Špekačková nátierka
Tuto pomazánku mi poradila moja dobra kamarátka lebo moje deti nechceli jesť špekačky, že sú mastné....
Vianočná rybacia polievka
Očistenú rybiu hlavu zbavíme žiaber a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Zeleninu a cibuľu pokrájame...
Pstruh s mandľovými lupienkami
Pstruhov poriadne umyjeme zvonka aj zvnútra pokiaľ sa dá, osušíme ich papierovými utierkami a odrežeme im...
Losos s medovou omáčkou
Lososové filety osolíme a okoreníme, uložíme do zapekacej misy, posypeme nasekaným kôprom a maslom...
Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.
Kapor na sardelách so šampiňónmi
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...
Moja krabia polievka
Málokedy varím podľa receptu, všetko dávam od oka. Ale táto polievka nám veľmi chutí...
Páničkove kurča z Florencie
Stále sa mi o ňom sníva. Skoro k smrti sa dokážem dooblizovať, keď môj Pániček...
Kotlík z Provence - Daube méridionale
Je to provensálska krajová špecialita. Zmes hovädzieho mäsa, červeného vína a byliniek. Papká sa...
Čínsky kurací vývar
Mám veľmi rada silné kuracie vývary, ale v letných mesiacoch sú až veľmi silné. Preto...
Vianočná štedrovečerná hubová od babky
Naučila ma ho svokrička, my sme boli zvyknutí na kapustnicu. Babka bola z dolniakov a...
Kura na pivovej fľaši
Na vareche sa vyrojilo, čomu som nesmierne rád, mnoho receptov, v ktorých sa používa...
Kuracia roláda
Najprv si pripravíme takzvaný fáš: do mletého bôčika postupne zašľaháme soľ, korenie, trochu muškátového
kvetu, ...
Zaprávané držky
Držky uvaríme domäkka, pridáme zeleninu a varíme ešte pol hodiny, kým je všetko mäkké...
Tuniakový šalát s cestovinou
Vymyslela som si ho sama a máme ho veľmi radi.
Suroviny sú pre dve osoby....
Pečené kura so slaninkou a plnkou
Upečte si kuriatko aj týmto spôsobom. Určite neobanujete a pochutíte si.
Chobotničky podľa talianskej gazdinky
Spolužiak Pico emigroval pred rokmi ta het zo Slovenska. Po rokoch sa cez varechu. sk vrátil....
Sezamové rezance s arašidmi
Oleje, omáčky, maslo a šťavu spolu vyšľaháme v miske. Bude z toho dresing.
Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...
Rezancová polievka pre chudobných
Rezance uvaríme a do ďalšieho kastróla dáme vývar, cukor, badián, zázvor a sójovú...
Osso Buco
Toto talianske jedlo je pripravene z telaciaho stehna. Osso Buco mozete podavat s cestovinou, ci...
Vajcia v radostnej omáčke
Čo môže byť pre horúce, obnažené vajce na tvrdo radostnejšie, ako ochladiť sa v príjemnej...
Mexické fazule podľa Wiliama Saroyana
Maturitná otázka svetoznámy spisovateľ W. Saroyan ponúkol vo svojej knihe "Tati, tebe preskočilo" recept na...
Mäsové guľky zapekané v kyslej kapuste
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troške oleja, pridáme kyslú kapustu a podusíme domäkka. Zemiaky...

Cibuľová polievka s tofu syrom
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, rascu a drobné kocky tofu. Pokvapkáme sójovou omáčkou, posypeme...

Kuracie prsia v jogurtovo-syrovej perinke
Toto je naš stary a velmi oblúbený recept, lebo je nenáročný a velmi jednoduchý. Používam...

Teľacie s pórom a hrozienkami
Mäso pokrájame na kocky. Umytý pór (len biele časti) pokrájame na tenké rezance. Na panvici...

Kráľovská cesnačka
Očistený cesnak prelisujeme. V hrnci roztopíme maslo, popražíme na ňom cesnak, poprášime ho múkou,...

Slovensko- grécky šalát
Zeleninu očistite, zbavte jadier a nakrájajte na hrubšie kúsky, prúžky, kolieska a kocky...

Stredomorské krevety
Toto je velmi rychle, zdrave a relativne lacne jedlo. A chuti vyborne!

Grilovaný steak z tuniaka
Toho roku som sa rozhodol pre tuniaka na Vianočný stôl, a po skúmaní a dumaní prikonil...

Špekačková nátierka
Tuto pomazánku mi poradila moja dobra kamarátka lebo moje deti nechceli jesť špekačky, že sú mastné....

Vianočná rybacia polievka
Očistenú rybiu hlavu zbavíme žiaber a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Zeleninu a cibuľu pokrájame...

Pstruh s mandľovými lupienkami
Pstruhov poriadne umyjeme zvonka aj zvnútra pokiaľ sa dá, osušíme ich papierovými utierkami a odrežeme im...

Losos s medovou omáčkou
Lososové filety osolíme a okoreníme, uložíme do zapekacej misy, posypeme nasekaným kôprom a maslom...

Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.

Kapor na sardelách so šampiňónmi
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...

Moja krabia polievka
Málokedy varím podľa receptu, všetko dávam od oka. Ale táto polievka nám veľmi chutí...

Páničkove kurča z Florencie
Stále sa mi o ňom sníva. Skoro k smrti sa dokážem dooblizovať, keď môj Pániček...

Kotlík z Provence - Daube méridionale
Je to provensálska krajová špecialita. Zmes hovädzieho mäsa, červeného vína a byliniek. Papká sa...

Čínsky kurací vývar
Mám veľmi rada silné kuracie vývary, ale v letných mesiacoch sú až veľmi silné. Preto...

Vianočná štedrovečerná hubová od babky
Naučila ma ho svokrička, my sme boli zvyknutí na kapustnicu. Babka bola z dolniakov a...

Kura na pivovej fľaši
Na vareche sa vyrojilo, čomu som nesmierne rád, mnoho receptov, v ktorých sa používa...

Kuracia roláda
Najprv si pripravíme takzvaný fáš: do mletého bôčika postupne zašľaháme soľ, korenie, trochu muškátového kvetu, ...

Zaprávané držky
Držky uvaríme domäkka, pridáme zeleninu a varíme ešte pol hodiny, kým je všetko mäkké...

Tuniakový šalát s cestovinou
Vymyslela som si ho sama a máme ho veľmi radi. Suroviny sú pre dve osoby....

Pečené kura so slaninkou a plnkou
Upečte si kuriatko aj týmto spôsobom. Určite neobanujete a pochutíte si.

Chobotničky podľa talianskej gazdinky
Spolužiak Pico emigroval pred rokmi ta het zo Slovenska. Po rokoch sa cez varechu. sk vrátil....

Sezamové rezance s arašidmi
Oleje, omáčky, maslo a šťavu spolu vyšľaháme v miske. Bude z toho dresing.

Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...

Rezancová polievka pre chudobných
Rezance uvaríme a do ďalšieho kastróla dáme vývar, cukor, badián, zázvor a sójovú...

Osso Buco
Toto talianske jedlo je pripravene z telaciaho stehna. Osso Buco mozete podavat s cestovinou, ci...

Vajcia v radostnej omáčke
Čo môže byť pre horúce, obnažené vajce na tvrdo radostnejšie, ako ochladiť sa v príjemnej...

Mexické fazule podľa Wiliama Saroyana
Maturitná otázka svetoznámy spisovateľ W. Saroyan ponúkol vo svojej knihe "Tati, tebe preskočilo" recept na...

Mäsové guľky zapekané v kyslej kapuste
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troške oleja, pridáme kyslú kapustu a podusíme domäkka. Zemiaky...