porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pstruhov poriadne umyjeme zvonka aj zvnútra pokiaľ sa dá, osušíme ich papierovými utierkami a odrežeme im plutvy. Hlavu a chvost necháme, aby sa nám potom na tanieri dobre oddelila celá kosť.
- 2
Ryby z oboch strán, aj zvnútra dobre osolíme a obalíme ich v hladkej múke. Na panvici zohrejeme polovicu masla, tj 30 g. Pstruhov na masle opekáme 4-5 minút z každej strany, nie veľmi prudko, aby sa nepripálili. Čas závisí od veľkosti pstruhov. Až sa opečú aj z druhej strany, vyberieme ich na predhriaty tanier a prikryjeme, aby nevychladli.
- 3
Druhú polovicu masla, čo nám zostala (30 g) dáme na panvicu rozohriať a pridáme naň mandľové lupienky a popražíme ich do zlatohneda. Pridáme citrónovú šťavu, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, soľ, čierne mleté korenie. Všetko premešame a necháme chvíľu prehriať. Pstruhov preložíme na taniere a prelejeme ich "omáčkou" s mandľovými lupienkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu