Losos na smotanových zemiakoch

mikalove - bez fotkymikalove, 12. decembra 2009
6
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
1 ks
1 PL
800 g
300 ml
 podľa chuti
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.

  2. 2

    Očistený pór pokrájame na kolieska, mierne opražíme na masle. Na drobno posekáme petržlenovú vňať. Lososa opláchneme, osušíme, pokrájame na plátky.

  3. 3

    Zapekaciu misu potrieme maslom, naukladáme do nej zemiaky aj pór. Vrch posypeme petržlenovou vňaťou a rozložíme lososa. Všetko polejeme smotanou zmiešanou so soľou a posypeme čerstvo rozdrveným bielym korením. Pečieme asi 25 minút. Zapečené ozdobíme lístkami bazalky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia