6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.
- 2
Očistený pór pokrájame na kolieska, mierne opražíme na masle. Na drobno posekáme petržlenovú vňať. Lososa opláchneme, osušíme, pokrájame na plátky.
- 3
Zapekaciu misu potrieme maslom, naukladáme do nej zemiaky aj pór. Vrch posypeme petržlenovou vňaťou a rozložíme lososa. Všetko polejeme smotanou zmiešanou so soľou a posypeme čerstvo rozdrveným bielym korením. Pečieme asi 25 minút. Zapečené ozdobíme lístkami bazalky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu