Losos s medovou omáčkou

mikalove - bez fotkymikalove, 12. decembra 2009
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

4 ks
4 čl
4 čl
3 pl
6 ks
2 PL
1 PL
1 PL
250 ml
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Lososové filety osolíme a okoreníme, uložíme do zapekacej misy, posypeme nasekaným kôprom a maslom. Misu s filetami vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút.

  2. 2

    Cesnak očistíme a najemno nastrúhame. Na panvici rozpustíme maslo. Krátko na ňom orestujeme cesnak, zasypeme múkou, osmažíme, zalejeme vývarom a pridáme med, sójovú omáčku a soľ. Miešame, kým sa omáčka neprevarí a nezhustne.

  3. 3

    Lososa podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi jemne preliateho medovou omáčkou.

Diskusia k receptu

vysocanvys
Perfektný, lebo je v ňom ryba, cesnak a med. Moje poznanie je, že cukor možno nahradiť medom v podstate všade. Ekvivalent je, na jednotku cukru stačia 3/4 medu. Pri spaľovaní cukru vzniká v tele cholesterol, ktorý upcháva cievy.Med uvoľňuje zo stien ciev usadený vápnik a dodáva telu potrebné výživné látky. Pekný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia