4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Lososové filety osolíme a okoreníme, uložíme do zapekacej misy, posypeme nasekaným kôprom a maslom. Misu s filetami vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút.
- 2
Cesnak očistíme a najemno nastrúhame. Na panvici rozpustíme maslo. Krátko na ňom orestujeme cesnak, zasypeme múkou, osmažíme, zalejeme vývarom a pridáme med, sójovú omáčku a soľ. Miešame, kým sa omáčka neprevarí a nezhustne.
- 3
Lososa podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi jemne preliateho medovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu