Recepty, kde je údená slanina (olej)
	
      
 
	          
	            Pečené zemiakové mini „drob-muffiny“ s bryndzou
	          
 Toto jedlo som pripravila ako taký malý experiment - chcela som tradičnú chuť, ale modernejšie podanie....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Lyonský šalát 
	          
  Šalátov nikdy nie je dosť.  Prídu na chuť v každom ročnom období a môžeme použiť dostupné... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Cestoviny s fazuľkami 
	          
  Toto je pre mnohých neobvyklá kombinácia,  ale zato dobrá.  A hlavne rýchlo hotová :)
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bravčové roládky pečené na lyonských zemiakoch
	          
  Fantastický obed z jedného pekáča pre celú rodinu. 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Pečené zemiaky s batatmi a so slaninou - na dvojaké použitie 
	          
  Toto jedlo nezaberie veľa času na prípravu a dá sa použiť ako príloha alebo ako samostatné jedlo.... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Pšenové guľôčky so syrom a slaninou 
	          
 Aj pšeno patrí k surovinám, ktoré sa v našich domácnostiach veľmi nepoužívajú....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Ryba na zemiakoch a paradajkách 
	          
  Kombinácia rýb a zeleniny je vždy dobrá.  Ľahko stráviteľné jedlo je vždy prínosom,  najmä v... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám
	          
 Džatky boli kedysi jedlom chudobných, pretože sa robia len zo zemiakov a z múky....
        
      
    
	
	
      
  
	          
	            Paprikáš zo sumca z Matúšovej zeme 
	          
  Kuchyňa časti južného Slovenska,  ktorej kedysi vládol Matúš Čák Trenčiansky je inšpirovaná aj tradičnou maďarskou kuchyňou.... 
        
      
    
	
	
	
      
 
	          
	            Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou
	          
  400 g domáceho cesta na pizzu rozvaľkáme a prenesieme na plech,  potrieme ho 1 PL olivového... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bravčový perkelt s kyslou kapustou 
	          
 Možno by som tento recept mal nazvať „segedínsky guláš s väčším pomerom mäsa“....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Tarhoňa zapečená s Nivou 
	          
  Zapečené cestoviny sú u nás 
pomerne častým jedlom.  Ale 
stačí zmeniť ich tvar a už je... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Pagáče s údenou slaninou a jarnou cibuľkou
	          
  Droždie necháme napučať vo vlažnom mlieku s cukrom.  Soľ premiešame s múkou vo veľkej mise, ... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Sviečková na smotane 
	          
  Mäso odblaníme a prešpikujeme slaninkou. 
Zostatok slaninky osmažíme s cibuľou. 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Hovädzie špikované so slaninou 
	          
  Slaninu nakrájame na dlhé hranolčeky a pomocou špikovacej ihly ich na niekoľkých miestach preťahujeme cez celý kus... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Rezance fettuccelle s lekvárom, lieskovcami a škvarkami 
	          
 Tak toto je extra objednávka mojej „prišahanej“ krajšej polovičky....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Karfiolové muffiny 
	          
  Muffiny nemusia byť iba sladké.  Kľudne môžu tvoriť súčasť obeda alebo večere.  Spestríme tak náš... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Rybacie guľôčky v omáčke 
	          
  Guľôčky z rybacieho filé sú síce troška náročnejšie na trpezlivosť,  ale výsledok stojí za to... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Španielske vtáčiky s ryžou
	          
 Tradičné jedlo, ktoré spája na jednom tanieri veľa zaujímavých 
ingrediencií....
        
      
    
	
	
	
      
 
	          
	            Strapaté zemiakovo-brokolicové placky 
	          
  Zemiakové placky nemusia byť iba starou známou klasikou.  Dajú sa obmieňať  pridaním inej zeleniny... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Brokolicovo-krupičkové guľôčky 
	          
  Brokolica je zelenina,  ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov.  Jedným z nich sú aj... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bravčové kotlety v kastróle 
	          
 Bravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bravčové na znojemský spôsob 
	          
 Určite vám bude chutiť  toto výborné jedlo vhodné na nedeľný obed či večeru....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Tekvicová/dyňová polievka s cviklou 
	          
 Ak máme chuť sa pohrať, potom aj obyčajná dyňová či tekvicová polievka môže vyzerať inak....
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Obed z kuchty 
	          
 Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Krúpy so zeleninou 
	          
  Krúpy sú u nás dosť málo používané.  Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom 
	          
 Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?...
        
      
    
	
      
 
	          
	            Polievka z cvikly so strateným vajcom a slaninou 
	          
  Cviklových polievok je veľa druhov.  Jednou z nich je aj táto polievka,  ozvláštnená strateným vajíčkom... 
        
      
      

Pečené zemiakové mini „drob-muffiny“ s bryndzou
Toto jedlo som pripravila ako taký malý experiment - chcela som tradičnú chuť, ale modernejšie podanie....

Lyonský šalát
Šalátov nikdy nie je dosť. Prídu na chuť v každom ročnom období a môžeme použiť dostupné...

Cestoviny s fazuľkami
Toto je pre mnohých neobvyklá kombinácia, ale zato dobrá. A hlavne rýchlo hotová :)

Bravčové roládky pečené na lyonských zemiakoch
Fantastický obed z jedného pekáča pre celú rodinu.

Pečené zemiaky s batatmi a so slaninou - na dvojaké použitie
Toto jedlo nezaberie veľa času na prípravu a dá sa použiť ako príloha alebo ako samostatné jedlo....

Pšenové guľôčky so syrom a slaninou
Aj pšeno patrí k surovinám, ktoré sa v našich domácnostiach veľmi nepoužívajú....

Ryba na zemiakoch a paradajkách
Kombinácia rýb a zeleniny je vždy dobrá. Ľahko stráviteľné jedlo je vždy prínosom, najmä v...

Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám
Džatky boli kedysi jedlom chudobných, pretože sa robia len zo zemiakov a z múky....
 Paprikáš zo sumca z Matúšovej zeme
Kuchyňa časti južného Slovenska, ktorej kedysi vládol Matúš Čák Trenčiansky je inšpirovaná aj tradičnou maďarskou kuchyňou....

Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou
400 g domáceho cesta na pizzu rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme ho 1 PL olivového...

Bravčový perkelt s kyslou kapustou
Možno by som tento recept mal nazvať „segedínsky guláš s väčším pomerom mäsa“....

Tarhoňa zapečená s Nivou
Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je...

Pagáče s údenou slaninou a jarnou cibuľkou
Droždie necháme napučať vo vlažnom mlieku s cukrom. Soľ premiešame s múkou vo veľkej mise, ...

Sviečková na smotane
Mäso odblaníme a prešpikujeme slaninkou. Zostatok slaninky osmažíme s cibuľou.

Hovädzie špikované so slaninou
Slaninu nakrájame na dlhé hranolčeky a pomocou špikovacej ihly ich na niekoľkých miestach preťahujeme cez celý kus...

Rezance fettuccelle s lekvárom, lieskovcami a škvarkami
Tak toto je extra objednávka mojej „prišahanej“ krajšej polovičky....

Karfiolové muffiny
Muffiny nemusia byť iba sladké. Kľudne môžu tvoriť súčasť obeda alebo večere. Spestríme tak náš...

Rybacie guľôčky v omáčke
Guľôčky z rybacieho filé sú síce troška náročnejšie na trpezlivosť, ale výsledok stojí za to...

Španielske vtáčiky s ryžou
Tradičné jedlo, ktoré spája na jednom tanieri veľa zaujímavých ingrediencií....

Strapaté zemiakovo-brokolicové placky
Zemiakové placky nemusia byť iba starou známou klasikou. Dajú sa obmieňať pridaním inej zeleniny...

Brokolicovo-krupičkové guľôčky
Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...

Bravčové kotlety v kastróle
Bravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia....

Bravčové na znojemský spôsob
Určite vám bude chutiť toto výborné jedlo vhodné na nedeľný obed či večeru....

Tekvicová/dyňová polievka s cviklou
Ak máme chuť sa pohrať, potom aj obyčajná dyňová či tekvicová polievka môže vyzerať inak....

Obed z kuchty
Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec....

Krúpy so zeleninou
Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...

Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom
Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?...

Polievka z cvikly so strateným vajcom a slaninou
Cviklových polievok je veľa druhov. Jednou z nich je aj táto polievka, ozvláštnená strateným vajíčkom...
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje