Tvaroh

Tvaroh ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Jahodová bábovka

    Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a tukom na penu. Pridáme tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu, rum a vmiešame časť múky. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný tuhý bielkový sneh a múku s práškom do pečiva.

  • Recept bez obrázku

    Jahodovo–tvarohová roláda

    Bielok, vodu, soľ a citrónovú šťavu ušľaháme na veľmi tuhý sneh, potom postupne pridávame cukor. Opatrne primiešame aj žĺtok. Prášok do pečiva, múku a maizenu zmiešame a pridáme k zmesi.

  • Recept bez obrázku

    Zemiaky s tvarohom

    Zemiaky uvaríme v šupke, prekrojíme a dáme na 10 minút piecť do rúry vyhriatej na 180°C.

  • Moravské koláče

    Moravské koláče

    Z časti vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý tuk, žĺtky a soľ. Pridáme kvások, mlieko a vypracujeme hladké cesto.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohová bábovka

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zmäknutý margarín, prelisovaný tvaroh a štipku soli. Premiešame.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohové pagáče

    Zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme oddýchnuť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 1, 5 – 2 cm a malým pohárom vykrajujeme pagáčiky.

  • Recept bez obrázku

    Rebarborový koláč s tvarohom

    Zo surovín vypracujeme cesto, rozdelíme ho na 2 diely, jeden diel dáme na vymastený plech a natrieme naň tvarohovú plnku

  • Recept bez obrázku

    Tvarohové rezy

    Cesto vymiesime, dáme na vymastený veľký rovný plech (ako na roládu) a predpečieme.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohový hrnčekový koláč

    Zo surovín vypracujeme cesto, plech na pečenie poriadne vymažeme maslom alebo rastlinným tukom.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohový krémovník

    Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok do pečiva) spracujeme cesto, podľa potreby pridáme múku a necháme chvíľu odležať.

  • Recept bez obrázku

    Záhorácke kysnuté koláčiky

    Masť s cukrom, soľou a žĺtkami vymiešame do peny. V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť droždie a pridáme ho do odváženej múky.

  • Recept bez obrázku

    Tradičný veľkonočný koláč

    Hrozienka namočíme minimálne na hodinu do rumu. Do misky preosejeme múku a po okraji ju máličko posolíme. Do múky vyhĺbime v strede jamku. Do jamky rozmrvíme droždie, posypeme ho cukrom a zalejeme vlažným mliekom. Necháme chvíľu kysnúť. Potom pridáme rozpustené vlažné maslo a polovicu...

  • Recept bez obrázku

    Dolky starej mamy

    Do preosiatej múky vlejeme kvások z mlieka, cukru a droždia, pridáme celé vajcia, masť, trošku cukru a soli. Premiešame a vypracujeme redšie cesto.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohové tyčinky

    Suroviny spolu zmiesime, cesto necháme v chlade cez noc.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohové pagáčiky

    Všetko spolu zmiesime, dáme na chvíľku do chladu a potom vykrajujeme pagáčiky

  • Recept bez obrázku

    Tvarohová žemľovka

    Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom. Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme zmäknuté maslo a vmiešame k rožkom.

  • Recept bez obrázku

    Slané tvarohové kúsky

    Suroviny zamiesime, vyvaľkáme na hrúbku asi 0, 5 cm, povykrajujeme rôzne kúsky, potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme makom, sezamom alebo rascou – podľa chuti.

  • Recept bez obrázku

    Sypaný tvarohový koláč

    Sypkú zmes pripravíme zmiešaním uvedených surovín, tekutú zmes rozmixovaním surovín.

  • Recept bez obrázku

    Syrové guľky

    Nivu nastrúhame a spolu s tvarohom, jogurtom, soľou a vňaťou vymiešame.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist