Foto: elisticka
Objavila som tento recept niekde v časopise a pretože je tam mrkva tak som sa ho rozhodla vyskúšať.Recept som si musela upraviť lebo cesto Zobraziť celý popisObjavila som tento recept niekde v časopise a pretože je tam mrkva tak som sa ho rozhodla vyskúšať.Recept som si musela upraviť lebo cesto bolo dosť riedke .pridala som viac múky ako bolo uvádzané.Je to vynikajúci jemný koláčik na zahryznutie pri kavičke alebo s čajíkom.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
odvážime múky a pripravíme si ostatné suroviny
-
2
očistíme mrkvu a postrúhame na jemnom struháčiku
-
3
do postrúhanej mrkvy nasypeme múky a soľ,pridáme vajce a pokrájaný palmarín
-
4
ručne vypracujeme cesto(najlepšie rukavicou)
-
5
vypracované cesto dáme do chladničky na hodinu odležať-je pekné farebné z použitej mrkvy
-
6
cesto preložíme na pomúčenú dosku a vygúľame na plát a rozkrojíme radielkom na štvorčeky (ja som mala 48 stvorčekov)
-
7
na štvorčeky dávame do stredu tvarohovú plnku zmiešaný tvaroh s vanilkovým cukrom a na ostatné lekvár.potom urobíme tvary ake nás napadnú možu byť aj taštičky alebo trojuholničky.spája sa to dobre ale je to veľmi krehke treba opatrne
-
8
preložíme na plech s papierom a dáme do vyhriatej rúry na 180st piecť asi 25 minút(v povodnom recepte uvádzali 7-10 minút ale to je málo bolo to surové)
-
9
upečené ešte horúce obalíme v práškovom cukre
-
10
sú naozaj vynikajúce jemné koláčiky.dobrú chuť!
nepřekonatelnou chuť, jestli mě nepřejde, tak si je hned zítra upeču.
Zase mám chuť péct, protože se mi včera podařil bezlepkový chléb.
ďakujem