Svieža nepečená torta

mirka33 - bez fotkymirka33, 17. augusta 2010

na tento recept som prišla len tak náhodou, keď som bratovi k jeho 30-tim narodeninám išla robiť smotanovú tortu a prišla som na to, Zobraziť celý popisna tento recept som prišla len tak náhodou, keď som bratovi k jeho 30-tim narodeninám išla robiť smotanovú tortu a prišla som na to, že nás bude príliš veľa a torta bude malá. Potrebovala som ju urobiť väčšiu a sýtejšiu a toto sa mi podarilo.

16
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

3 kelímky
2 kocky
3 balíčky
2  polievkové lyžice
podľa chuti
podľa veľkosti formy
1  bal.
2 bal.




Postup

  1. 1

    na dno tortovej formy poukladáme jeden rad detských piškót, ktoré polejeme kompótovou šťavou (ak použijeme kompótové ovocie). Na piškóty rozložíme vrstvu ovocia.V miske si vymiešame 1 kyslú smotanu, 2/3 tvarohu (z jednej kocky), ztužovač (rozdelíme 2 balíčky na tri krát),1 vanilkový cukor, práškový cukor. Túto zmes nalejeme na ovocie vo forme. Na zmes nalámeme BB keksy (toľko, aby bola zakrytá smotanovo-tvarohová zmes).

  2. 2

    V miske vymiešame ďalšiu kyslú smotanu so zvyškom tvarohu z prvej kocky a 1/3 z druhej kocky, ztužovač, pridáme 1 vanilkový cukor, práškový cukor (podľa chuti) a dve lyžice kakaa. Túto zmes nalejeme na BB keksy. Znova ukladáme detské piškóty, na piškóty znova rozložíme ovocie. Potom v miske vymiešame poslednú kyslú smotanu, zvyšok tvarohu, zvyšok ztužovača, 1 vanilkový cukor, práškový cukor a vyleje na ovocie.

  3. 3

    Odložíme do chladničky do druhého dňa. Pred podávaním posypeme strúhanou čokoládou alebo kakaom. Vrstvy si môžete obmieňať podľa vlastnej chuti. Je to vynikajúci dezert na osvieženie.

Diskusia k receptu

zitar
výborné letné osvieženie, moja dcéra ju robieva aj v malom, do dezertných pohárov
marienka44
Dcera to robi, ale bez tvarohu, len so smotanou a van.cukrom. Tie piskoty su v Tvojom recepte gulate?
1veronka
tak tento variant nepečenej expresnej torty sa mi páči, určite ho skúsim
mirka33
marienka44, aj ja som to robievala len so smotanou, len som potrebovala na jednu príležitosť tortu o niečo väčšiu a sýtejšiu, tak som to skúsila aj s tvarohom. Tie piškóty sú okrúhle




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia