Foto: jody
Náš oco volá parené buchty parádnymi. A tieto veru boli. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Recept, ani rozpis na kysnuté cesto sem dávať nebudem, je tu dosť dobrých receptov a aj tak ho robila pekárnička. :-) Akurát, že my doňho pridávame otruby, vláknina je hold vláknina. Cesto vyklopíme z pekárne, vymiesime z neho vzduch a necháme trochu odpočinúť.
-
2
Vyvaľkáme a pokrájame na štvoruholníky, alebo čo vyjde. :-)
-
3
Na cesto uložíme polovicu slivky, do ktorej sme vložili za lyžičku ríbezľového lekváru. Zabalíme do buchtičky.
-
4
Buchtičky nachystáme na poolejovaný parák, potrieme olejom. Keď voda v hrnci zovrie, vložíme parák a na vysokej teplote paríme 3 minúty. Potom popicháme vidličkou, znížime teplotu a paríme ešte 5 min.
-
5
Broskyne a rebarboru nakrájame nadrobno a s cukrom udusíme na kašu. Potom už len servírujeme buchty poliate ovocnou zmesou a posypané hnedým cukrom.
-
6
Alebo namiesto ovocia posypeme domácim tvarohom a hnedým cukrom. Alebo to pomiešame všetko dokopy :-) Dobrú chuť.
Diskusia k receptu