Parádne buchty fotorecept

jody - fotkajody, 13. augusta 2010
Parádne buchty (fotorecept)
Foto: jody

Náš oco volá parené buchty parádnymi. A tieto veru boli. :-)

40 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Recept, ani rozpis na kysnuté cesto sem dávať nebudem, je tu dosť dobrých receptov a aj tak ho robila pekárnička. :-) Akurát, že my doňho pridávame otruby, vláknina je hold vláknina. Cesto vyklopíme z pekárne, vymiesime z neho vzduch a necháme trochu odpočinúť.

    Parádne buchty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyvaľkáme a pokrájame na štvoruholníky, alebo čo vyjde. :-)

    Parádne buchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cesto uložíme polovicu slivky, do ktorej sme vložili za lyžičku ríbezľového lekváru. Zabalíme do buchtičky.

    Parádne buchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Buchtičky nachystáme na poolejovaný parák, potrieme olejom. Keď voda v hrnci zovrie, vložíme parák a na vysokej teplote paríme 3 minúty. Potom popicháme vidličkou, znížime teplotu a paríme ešte 5 min.

    Parádne buchty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Broskyne a rebarboru nakrájame nadrobno a s cukrom udusíme na kašu. Potom už len servírujeme buchty poliate ovocnou zmesou a posypané hnedým cukrom.

    Parádne buchty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Alebo namiesto ovocia posypeme domácim tvarohom a hnedým cukrom. Alebo to pomiešame všetko dokopy :-) Dobrú chuť.

    Parádne buchty (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evusik
@jody máš pravdu, čo kuchár to iné parené buchty. Čo ma teda dostalo pri tvojich buchtách je tá broskyňovo-rebarborová zmes :-) to musí byť dobréééééé
babidka
@jody , zasa si ma raz dostala :-)Najviac sa mi paci verzia : alebo to pomiesame vsetko dokopy...:-) To bude zasa moja osobna vaha stonat , ked sa na nu postavim po takom jedle ;-)))))
zdezda
Sú naozaj páradno šťavnaté, zbohom diéta :-))))))))
babav
Tolko dobrot v (a na )jednej buchte som este nevidela;-).
tinca
kočky a čo na to dixyke ? zasa nezdravé?? :-))
danila
Môj syn,keď bol malý volal parené buchty, že sú to vyparené buchty.A veru sa vždy rýchlo vyparili, hlavne tie s čučoriedkami...
evia
Prekvapilo ma to množstvo buchiet na paráku? Oni si zchovajú veľkosť, ako ich urobím? Takže sa nemusím obávať, že sa mi na paráku polepia? Inak paráda, dávam do KK
jody
Nepolepia, sú potreté olejom, takže aj keď trochu nabehnú, dajú sa oddeliť.
marienka44
Cesto na pecene buchty a parene buchty je rozdielne. Ake teda v tomto recepte?
jody
Marienka, neviem, cesto robila mama. Ja som si myslela, že je to jedno. :-)
evanaaa
Pravdaže je to jedno, pretože kysnuté cesto má rovnaký základ, mení sa len rozpis použitých surovín. Vtomto sú dokonca otruby, takže je zdravšie o vlákninu .