Tvarohová torta

alzbetka2 - fotkaalzbetka2, 14. júna 2010
Tvarohová torta
Foto: alzbetka2

Už som na Vareche tvarohovú tortu našla, ale chcem Vám ukázať, akú som "upiekla" zaťkovi k narodeninám. Keďže nemám ešte skúsenosti s fotením, tortu Zobraziť celý popisUž som na Vareche tvarohovú tortu našla, ale chcem Vám ukázať, akú som "upiekla" zaťkovi k narodeninám. Keďže nemám ešte skúsenosti s fotením, tortu na reze neprikladám...

Suroviny

1 l
2 veľké lyžice
2 ks
1 ks
2 ks
25 dg
1 balík
1 ks




Postup

  1. 1

    Na dno tortovej formy som poukladala piškóty, pridala mandarinkový kompót /čo špajza dala/ a naliala som trocha tvarohovej hmoty a nechala som to celé na chvíľu stuhnúť, aby nevyplávalo ovocie ani piškóty./ Keď som netrpezlivá, tak sa mi to stáva./ Potom som pridala ďalšiu vrstvu bielej hmoty. Do zvyšku /asi 2 naberačky/ som zamiešala kakao. Cik-cakovito som kakaový zvyšok ponalievala na tortu a potom ešte trocha špáratkom urobila "ornamentíky". V chladničke do druhého dňa krásne stuhla, piškóty odmäkli, mohli sme papkať.

Diskusia k receptu

zdezda
:-)))))) tak toto musím urobiť, táto dobrota sa mi veľmi páči :-)
ikaika
vyzera naozaj pekne! miesto Palmarinu by nemohlo ist maslo? predsa sa mi zda, ze by lepsie ladilo s tvarohom.
1x cajca
alzbetka2
určite mohlo.podľa mňa je to jedno,recept som dala na varechu taký, ako ho mám napísaný ešte od kolegyne. a tie vajcia tiež nemusia byť, hlavne teraz v lete, keď sú horúčavy, aby sa predišlo salmonele:))
sonal
no ja by som tam ziadny palmarin nedavala, musi to byt strasne tukove, robim podobne, ale bez tuku..
1x cajca
evusik
@al žbetka ja mám presne tento istý recept, len dávam maslo a nedávam vajcia a robila som ho teraz v nedeľu s jahodami a musím povedať že je to vynikajúca pochúťka. Mi ju voláme Letná torta lebo ju robím len v lete. Vrele odporúčam vyskúšať.
marienka44
Ako urobíme tvarohovú hmotu? Nie je tam postup? Zelatínu namocit a kedy pridat Palmarín?
marali
Poznam,robim,lubime,ale prestala som pridavat maslo cize polmarin.Aj tak je vyborna a ma aspon menej tukov a mozeme viac papat.Ja sa vyhybam aj takzvanym zdravym rastlinnym tukom.Ved do jogartu so zeletinou a ovocim tiez nepridavame tuky. recept doporucujem aj menej zdatnym kucharkam-om.
1x cajca
alzbetka2
marienka44, ospravedlňujem sa, ozaj tam nie je postup na tvarohovú hmotu. čiže tvaroh, cukor, van.cukor, maslo /alebo aj bez masla a vajca/ sa rozmieša, pridá sa napučaná želatina v mlieku, /asi v 2 dcl/ zvyšok mlieka prevaríme a rozmiešaný tvaroh zalejeme horúcim mliekom a všetko
spolu ešte riadne rozmixujeme.
alzbetka2
evusik, aj u nás má najlepší odbyt s jahodami,ale dávam čo špajza dá. už som ju robila aj s banánom, kivi, hroznom, čučoriedkami, nám je jedno, či je zima alebo leto, vždy ide na odbyt:)))
a dievčence, poradíte mi prosím,ako dávate oslovenie so @ na začiatok textu:)))
sovka62
Tortička je pekná a určite aj dobrá. Kedysi som ju robievala, musím sa k nej vrátiť. A odpoveď na tvoju otázku: Postav sa kurzorom na začiatok okienka pre komentár, stlač súčasne Alt a klávesu V. V okienku sa ti objaví zavináč a meno dopíšeš. Toto ti radí počítačový samouk, možno niekto zbehlejší poradí iný postup.
mamenka
Aj my ju voláme Letná torta, nedávam do nej žiadne maslo, žiadne vajíčko, nelejem horúce mlieko, aby sa nezbehol tvaroch. Ja mám zavináč na anglickej klásenici spolu s číslicou 2, prepínam Caps Lockom.
@alzbetka2
alzbetka2
@mamenka , aj tebe dakujem za radu, podarilo sa. od toho horúceho mlieka sa nestihne tvaroh seknúť, lebo sa hneď rozmixuje.
3sandra3
aj mne sa páči táto skvelá letná torta... vyskúšam... dávam si do kk
cajca
Tiez nechapem ten palmarin v recepte. NACO?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia