Recept bol uverejnený aj v časpise Život. Ja som spravila nejaké malé úpravy.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
300 g |
|
120 g |
|
120 g |
|
1 PL |
|
1/2 sáčka |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
|
|
Plnka: | |
0,5 l |
|
500 g |
|
150 g |
|
1 sáčok |
|
1,5 dcl |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
sneh: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
Poznámka: Ak máme v zásobe iné bielky, môže sa počet žľtkov zredukovať. V recepte je ich preto tak veľa, aby sme získali min. 5 bielkov na zaverečný sneh. Ja som napr. do cesta dnes pouzila len 1 celé vajce a 1 žľtok a ušetrila som vlastne 1 vajce. Mam v chladničke odložené bielky z kysnutých koláčov. |
Postup
-
1
Z prísad uvedených v rozpise vypracujeme cesto a roztlačíme ho na celú plochu vymasteného a múkou vysypaného plechu o veľkosti asi 24 x40 cm.
- 2
V mixéri dôkladne rozšľaháme ingrediencie určené na plnku. Hmotu potom vylejeme na surové cesto uložené na plechu. Pečieme v stredne horúcej rúre asi 30 minút. Čas záleží od rúry ap.
- 3
5 bielkov vyšľaháme s trochou soli alebo citrónovej šťavy na sneh, pridáme 5 lyžíc cukru a došľaháme na tuhý sneh.Navrstvíme ho na nie celkom dopečený koláč.Potom ho pečieme ešte asi 10 minút, kým sa sneh trochu nesfarbí. Je dobré pred pečením so snehom posypat jemne ešte povrch práškovým cukrom cez sitko. -Po vychladnutí zákusok rozrežeme mokrým nožom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
O uspore vajec som pisala vyssie. Da sa usetrit, ked su bielka v zasobe.