Tvarohová torta z 50-tych rokov

forneta - fotkaforneta, 31. mája 2010
Tvarohová torta z 50-tych rokov
Foto: forneta

skúšala som fotiť mobilom ale akosi "nevydalo" a fotka vyzerá takto :/

6 - 8
porcií
60 minút
na 200 °C

Suroviny

3 poháre (2 dl)
1 pohár
100 g
1 ks
1/2 ČL
Plnka:
1 - 1,5 pohár
500 g
3 ks
1 pohár
2 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Vypracujeme cesto zo surovín na cesto. Rozvaľkáme, vyložíme ním dno tortovej formy a roztlačíme ho aj na steny fotmy. Naukladáme ríbezle.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 200 °C.

  3. 3

    Suroviny na plnku (okrem smotany na šľahanie) zmiešame a rozotrieme na na ríbezle.

  4. 4

    Zakryjeme alobalom a pečieme asi hodinu vo vopred vyhriatej rúre a po vychladnutí torty ju natrieme šľahačkou.

Diskusia k receptu

jody
Tvaroh s ovocím je vždy fantastická kombinácia! Mňam! A neuraz sa prosím, ale oprav si názov na "z 50-tych rokov", prepáč, že rýpem, ale ťahá mi to oči. ;-)
hanina
Pripájam sa k jody - vo všetkom!!! Len si nemyslím , že je to rýpanie.
babidka
aj ja mám rada také tvarohovo-ovocné kombinácie , toto bude dobrá pochúťka .
K názvu : ked napíšeš z 50-tich rokov , to ako keby si povedala , že tá torta bola urobená z päťdesiatich rokov /alebo z 50 vajec , alebo orechov /. Keď napíšeš z 50-tych rokov , tak to značí , že recept pochádza z roku 1950 až 1959 . Jednoducho to tam @forneta oprav :-) Každý sa občas pomýli , chybičky by však v názve nemali byť .
forneta
ááy... ano... opravím... nič sa nestalo, aj ja som taká... =DD
evanaaa
Fornetka, zasa si sa " pochlapila ", teda " podievčila ", prekonávaš sa, bude z teba dobrá kuchárka, alebo pekárka. Postupne, pomaličky sa do toho dostaneš, a aj do toho pravopisu. Aj koláčik bol iste fajn, keď sa takm rýchlo zjedol.
forneta
vietee... nikdy (aj keď a to baví) by som nechcela byť kuchárka alebo pekárka... ani cukrárka... chela by som variť len pre moje deti a vnúčatá... chela by som byť podnikateľou nech už teda pokračujem v rodinnej tradícíí... =DD alebo učitelkou na strednej škole... ale ďakujem... =))
orchidea
Určite vyskúšam, lebo tvarohové dobroty má moja rodina rada a tá kombinácia s ovocím býva dobrá, už som robila viac receptov a vždy chutili.
babidka
@forneta , vies @evanaaa to myslela tak , ze nie povolanim budes kucharka , pekarka ci cukrarka - ale taka sikovna " domaca , amaterska " ake sme tu vacsina z nas :-))))) Drzim ti palce aby sa ti stale darilo a napiekla a navarila si vela chutnych a zaujimavych jedal a kolacikov .
evanaaa
Ano, babidka, presne tak, myslela som to ako pochvalu a tebe fornetka som tým vzdala hold.Aj tak si šikulka.
marienka44
Ta smotana na slahanie pravdepodobne nejde do plnky. Mala byt ale v rozpise oddelena. Ja by som ju pridala do tvarohu. Ale take mnozstvo tvarohu /500 g/ a este smotana, sa mi zdalo absurdne. Nemoze byt tvarohu menej, kratsie by sa to pieklo. V tomto pripade az 1 hodinu!!!
hadixawa1
ja teda neviem, fortneta tam da super receptik a niektore z vas namiesto toho aby boli vdacne, kritizuju za hovadiny ... ked sa vam nepaci, tak to nepecte alebo si to prisposobte poda seba - typicky slovensky narod - len ja musim byt ta najlepsia a najmudrejsia
O tom svedci aj veta:
"to je fakt forneta, chybicky by vsak v nazve nemali byt", vsak pani ucitelka babidka :-o
forneta
no tak nemôžem povedať že nesúhlasím aléé... aj tak to nebolo peknéé... som síce podobnej povahy ale za také debiliny ako ked mi niekto povie že mám chybu aby som si to opravila tak to mi je úúplne ale úúúplne jedno... opravím a kašlem na to... nezaoberám sa s tým ďalej... ale (TOTO ČO POVIEM NEBERTE PROSÍM OSOBNE, PROSÍM) súhlasím že slováci sú naozaj sprepáčením blbí a sprostý národ... väčšina slovákov je naozaj taká (väčšina a nie všetci slováci hej... tým teda nemyslím konkrétne ludí na vareche...)...
forneta
marienka44: čo takto to skúúsiť a vyskúúšať... nemusíte sa predsa dopodrovna riadiť receptami...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia