Foto: forneta
skúšala som fotiť mobilom ale akosi "nevydalo" a fotka vyzerá takto :/
6 - 8
porcií
porcií
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
3 poháre (2 dl) |
|
1 pohár |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1/2 ČL |
|
Plnka: | |
1 - 1,5 pohár |
|
500 g |
|
3 ks |
|
1 pohár |
|
2 PL |
|
|
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Vypracujeme cesto zo surovín na cesto. Rozvaľkáme, vyložíme ním dno tortovej formy a roztlačíme ho aj na steny fotmy. Naukladáme ríbezle.
- 2
Rúru predhrejeme na 200 °C.
- 3
Suroviny na plnku (okrem smotany na šľahanie) zmiešame a rozotrieme na na ríbezle.
- 4
Zakryjeme alobalom a pečieme asi hodinu vo vopred vyhriatej rúre a po vychladnutí torty ju natrieme šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
K názvu : ked napíšeš z 50-tich rokov , to ako keby si povedala , že tá torta bola urobená z päťdesiatich rokov /alebo z 50 vajec , alebo orechov /. Keď napíšeš z 50-tych rokov , tak to značí , že recept pochádza z roku 1950 až 1959 . Jednoducho to tam @forneta oprav :-) Každý sa občas pomýli , chybičky by však v názve nemali byť .
O tom svedci aj veta:
"to je fakt forneta, chybicky by vsak v nazve nemali byt", vsak pani ucitelka babidka :-o