Foto: evusik
Dostala som želírovací cukor a keďže džemy robím klasickým spôsobom, nevedela som čo s ním. Až keď sme doma prehadzovali z miesta na miesto Zobraziť celý popisDostala som želírovací cukor a keďže džemy robím klasickým spôsobom, nevedela som čo s ním. Až keď sme doma prehadzovali z miesta na miesto broskyne z hypermarketu, krásne ale bez chuti a z chalupy sme si priniesli ringloty, chuťovo výborné, vzhľadovo priemerné, rozhodla som sa upiecť tento pohárkový koláčik.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Broskyne ošúpeme a nakrájame na mesiačiky, ringloty na štvrtinky a ešte som pridala jahody....
-
2
podlejeme troškou vody a dáme variť, pustí si šťavu, varíme asi 10 minút, pridáme želírovací cukor...
-
3
a varíme ďaľších 10 minút (podľa návodu)
-
4
recept na piškótu neuvádzam, možno máte svoj osvedčený recept, ak nie vyskúšajte tento od @honestky je fakt výborný :-) http://varecha.pravda.sk/recepty/piskot-ktory-vzdy-vyjde-fotorecept/7541-recept.html
-
5
keď piškót vychladne, polejeme ho trochou šťavy z ovocia a popicháme vidličkou...
-
6
a potom navrstvíme uvarené ovocie spolu zo šťavou a dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
V miske vymiešame tvaroh, kyslú smotanu a vanilkový cukor.
-
8
Veľkou lyžicou ukrajujeme z piškóty a spolu z ovocím vrstvíme do vhodných pohárov, prekladáme tvarohom.
-
9
Vrch ozdobíme kopčekom tvarohu, pekným kúskom ovocia, orechami, karamelovým dresingom, vetvičkou mäty, alebo podľa vlastnej chute.....
Avsak tepelnym spracovaniam ovocie dostanie "punc" a tak ho rada prijmnem v tejto podobe a kombinacii. A Dakujem!