Piškót s ovocím fotorecept

evusik - fotkaevusik, 17. augusta 2010
Piškót s ovocím (fotorecept)
Foto: evusik

Dostala som želírovací cukor a keďže džemy robím klasickým spôsobom, nevedela som čo s ním. Až keď sme doma prehadzovali z miesta na miesto broskyne z hypermarketu, krásne ale bez chuti a z chalupy sme si priniesli ringloty, chuťovo výborné, vzhľadovo priemerné, rozhodla som sa upiecť tento pohárkový koláčik.

6
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

1 kg
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Broskyne ošúpeme a nakrájame na mesiačiky, ringloty na štvrtinky a ešte som pridala jahody....

    Piškót s ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    podlejeme troškou vody a dáme variť, pustí si šťavu, varíme asi 10 minút, pridáme želírovací cukor...

    Piškót s ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a varíme ďaľších 10 minút (podľa návodu)

    Piškót s ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    recept na piškótu neuvádzam, možno máte svoj osvedčený recept, ak nie vyskúšajte tento od @honestky je fakt výborný :-) http://varecha.pravda.sk/recepty/piskot-ktory-vzdy-vyjde-fotorecept/7541-recept.html

    Piškót s ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    keď piškót vychladne, polejeme ho trochou šťavy z ovocia a popicháme vidličkou...

    Piškót s ovocím (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a potom navrstvíme uvarené ovocie spolu zo šťavou a dáme do chladničky stuhnúť.

    Piškót s ovocím (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V miske vymiešame tvaroh, kyslú smotanu a vanilkový cukor.

    Piškót s ovocím (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Veľkou lyžicou ukrajujeme z piškóty a spolu z ovocím vrstvíme do vhodných pohárov, prekladáme tvarohom.

    Piškót s ovocím (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vrch ozdobíme kopčekom tvarohu, pekným kúskom ovocia, orechami, karamelovým dresingom, vetvičkou mäty, alebo podľa vlastnej chute.....

    Piškót s ovocím (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Dakujem za nápad.Dnes je Heleny a ja som nemala včera čas niečo upiecť, tak toto vyzerá dobre, skúsim prekvapiť moju oslávenkyňu Dosiaľ sme nič podobné nemali . Vďaka....
@bababa tento koláč sa dá samozrejme aj normálne krájať a tvaroh sa potom pridá len na tanier miesto šľahačky, je to lepšie a zdravšie. Ak budeš vrstviť do pohárov tak miesto želírovacie cukru stačí použiť obyčajný cukor, aby sa ovocie presladilo... oslávenkyni gratulujem a daj vedieť ako chutilo :-)
Evusik, ja som dobru ringlotu nejedla odvtedy, ako som sa dokazala vyskrabat na strom a priamo si ju odtrhnut, alebo ked tata pooberal... tunajsie len kuknem, ale do nej nezahryznem, lebo ma chut taku istu ako vsetko ine co nazyvam "bezchutove".
Avsak tepelnym spracovaniam ovocie dostanie "punc" a tak ho rada prijmnem v tejto podobe a kombinacii. A Dakujem!
@honestka u nás je to detto, tie z obchodu sa nedajú jesť, chvalabohu jablká, hrušky máme na chalupe, slivkám sa moc nedarí, ale zato máme krásnu ringlotu a tej sa darí a tento rok pekne zarodila.
Konečne som včera natrafila na slovenské broskyne, tie žlto ružové, lebo tie, čo sú v obchodoch sú ako z jedného stromu, bordové a aj chuť rovnaká. tieto naše sú voňavé, neviem, niekedy sme také podobné volali vinohradnícke.

Pridaj komentár k receptu: