Foto: egreska
Tento koláčik som "odkukala" od úžasnej pekarky a kuchárky Marcelky Krištofíkovej a je tak šťavnatý a dobrý ,že by bol hriech nepodeliť sa oň Zobraziť celý popisTento koláčik som "odkukala" od úžasnej pekarky a kuchárky Marcelky Krištofíkovej a je tak šťavnatý a dobrý ,že by bol hriech nepodeliť sa oň :-))
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
1 čl |
|
2 ks |
|
150 g |
|
60 g |
|
2 ks |
|
Makova plnka: | |
200 g |
|
|
|
60 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
60 g |
|
2 ks |
|
2 pl |
|
1 kelimok |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto dame do mixera a mixujeme až kym nevznikne akoby posýpka.Potom si to presypeme do misky a cesto spojíme rukami.
-
2
Z vymieseneho cesta trošku odtrhneme a zafarbíme kakaom,to bude na ozdobu.
-
3
Cesto vyvalkame na hrubku 0,5 cm a opatrne prenesieme valkom do vymastenej a vysypanej formy.Tato ma priemer 23 cm.Ja som mala s tym trošku problem,cesto sa mi trhalo,tak som ho vo forme polepila ale nevidno to a pri pečení sa cesto pekne spojí,takže sa nebojte.Spodok som potrela džemom ale vy to nemusíte robit,potrebovala som sa zbavit zbytkov z chladničky :-))
-
4
Zmiešame všetko na makovu plnku a rozotrieme na cesto.Ja som použila tu plnku z konzervy (nie a nie ju minúť...) takže som mala ušetrený čas :-))
-
5
Na tvrohovu plnku si tiež všetko zmiešame okrem bielok.Tie nakoniec vyšlahame do tuha so štipkou soli a pridame k tvarohu.
-
6
Vylejeme na makovu vrstvu,utrasieme trošku a zo zbytkoveho cesta povykrajujeme ozdoby .
-
7
Kolačik vložíme do vyhriatej rury a pečieme pri teplote 180 st asi 65-70 minut.
-
8
Nádheru nechame vychladnut a štedro posypeme praškovym cukrom.
kolaca dobre vygulkas medzi dvomi foliami papiera na pecenie,potom prenesies na spodnej rovno do formy,nebude sa trhat.
makové nebo tvarohové koláče. Upeču 1 koláč podle Tvého receptu
a budu mít chuť všech koláčů dohromady, zvlášť kdyby se tam ještě
někde vsunula ta ořechová nápň od @ slavíčka.