Tvarohový koláč

babi - fotkababi, 22. júla 2010

tento recept prikladám na základe dotazu @michsamant , Fotku nemám, lebo som ho teraz nerobila. Nechce sa mi v tejto horúčave piecť

Suroviny

200-250 g
125  g
400  g
200  g
4  ks
150  g
2-3  ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozdrvené sušienky /ja používam kakaové/ zmiešame zo zmäknutým maslom a pridáme troch medu -podľa chuti- aby to nebolo moc sladké. Tortovú fotmu vyložíme papierom na pečenie a natlačíme keksovú zmes tak aby sme mali vyložené aj boky

  2. 2

    Ak chceme môžeme na zmes poukladať ovocie, ale nemusíme.

  3. 3

    Príprava plnky: vajcia vymiešame s cukrom do penista ,postupne primiešame tvaroh, mascarpone, škrobovú múčku a podľa chuti citrónovú alebo limetkovú šťavu. Plnku vylejeme na korpus a pečieme v predhriatej trúbe na 170°c asi 50 minút,kým povrch nestuhne. Hotový môžeme ozdobiť ovocím, Ja robím aj tak, že na ešte horúci nastrúham čokoládu. Ona sa tým teplým trochu pustí a vznikne akási "poleva"

  4. 4

    takto sa dá robiť aj bez pečenia len vtedy nedávam vajcia, ale želatinu

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

evanaaa
Väčšinou je to nátierkové maslo bez príchute, tých je viac druhov, pri tiramisu sa dávala jedna pomazánka, musela by som sa podívať aká. Ale, miška, aj keby mali, je to drahé, práve dnes v Bille mi padla do oka, majú aj v Kauflande, ale už aj u nás začali vyrábať niečo podobné, treba sa opýtať, lebo si za svet nespomeniem na názov. Musela by som trochu rozmýšľať.
evanaaa
Na jedno som si spomenula, je to Bánovecká nátierka. Ale sú aj iné, podobné.
michsamant
ach boze, ked u nas ani take natierky neni su, sme v malom mestecku....tu to je jak doba kamenna.
babi
nerob si starosti s mascarpone ,ja dávam aj miesto neho krémový tvaroh. Kolácik je lahší nie taký mastný.
babi
tie pomazánky čo ti doporučujú nemám odskúšané do pečeného koláča. Možno keď sa robí zo želatinou tak sa dá
babi
presne tak, veď mascarpone je vlastne tiež tvaroh, len veľmi tučný. Prajem ti úspech pri pečení
jeka
michsamat ,ak môžež zohnať tak odtučnený.
tetuska
akékoľvek nátierkové maslo bez príchute, to je jedno aká značka, ja robím tak tiramisu a je výborné, nie je až také drahé a v Lidli býva niekedy nátierkové za vynikajúcu cenu...
babi
tiramisu je iné ako pečený koláč
evanaaa
Miška, teraz ma napadlo, veď v indii tie nátierky asi ozaj nie sú. A pre ostatných, u nás tiež začali vyrábať levické mliekárne niečo podobné, náhradu mascarpone ale lacnejšiu, je to : Levická riccota, 250 gr. a určite lacnejšia, ako ten drahý talianskyn syr či tvaroh. Je dostať v marketoch.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha