(Ne)bryndzové (ne)halušky

bublika - fotkabublika, 15. júna 2010

keď nemáte doma ani bryndzu ani muku a vonku fakt leje, je čas improvizovať :) nieže by to chutilo identicky ale bola som faaaakt blízko....

15 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    uvaríme cestoviny podľa návodu, keď zlievame vodu necháme trošku na spodku lebo cestoviny ju aj tak ešte vypijú tak nech to nie je moc suché. pridáme hrudkovitý tvaroh, osmaženú slaninku a trochu smotany.zmes musí "mľaskať" keď ju miešame.no a nakoniec tam nastrúhajte syr na jemno (ja som mala Grana Padano a keďže je taký pikantný urobil tam tú chuť podobnú bryndze). Osolíme podĺa chuti a navrch si môžeme dať trošku pažitky nech to má farebnejší efekt-jeme aj očami :)

Diskusia k receptu

zitar
bublika, mne na cestoviny stačí kyslá smotana a už si namýšľam, že mám bryndzové halušky. Tak si to robím, keď cestoviny ostanú
( rodina všetko nezje). Ale tieto Tvoje musia byť výborné.
sjuz
môj syn napríklad bryndzu nezje - od malička mu robievam s tvarohom a slaninkou:)
zdezda
:-))) noooo," i tak še dá" ja v tomto prípade vymieňam slaninku za údený syr :-)l
zitar
s tvarohom a slaninkou je podľa mňa dobrá akákoľvek cestovina
evanaaa
No, a máme slovenskú verziu talianskych cestovín " carbonare ". Už viem, že to bude dobré!
cyklistka77
To je super :-) Spomenula som si, že moja starká kedysi robila domáce rezance, na ktoré dala bryndzu zmiešanú s tvarohom. Najradšej som ich mala také, čo sa zohrievali na šporáku a boli tak správne do červena schrumkavené :-) Teraz vyskúšam túto novú verziu :-)
hannah22
vďaka za recept , ukladám aj vyskúšam a teším sa ...:))
marienka44
Aky je to syr Grana Padano? Asi zahranicny, tu na Slovensku taky nie je k dostaniu.
bublika
dakujem babidka :)
@marienka44 skus si pripadne vypytat nejaky parmezanovy.....ak najdes sikovnu predavacku urcite dobre poradi