Foto: janka1710
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do rajničky nalejeme mlieko, pridáme 3lyžice cukru a jedno žĺtko. Habarkou zmes premiešame a zohrejeme. Zohrievame iba dovtedy, kým sa nám cukor neroztopí.
-
2
Vianočku si nakrájame, a každý krajec ponoríme do vlažného mlieka. Nasiaknutú vianočku naukladáme na zapekaciu misu, ktorú sme potreli maslom a vysypali strúhankou. Jabĺčka nastrúhame ( ja som mala zavárané), pridáme hnedý cukor a škoricový cukor - podľa chuti. Poriadne premiešame a navrstvíme na vianočku.
-
3
Tvaroh si dáme do misky, pridáme žĺtko, vanilkový a kryštálový cukor. Vymiešame dohladka.
-
4
Na nastrúhané jablká tvaroh rozotrieme. Nakoniec navrch poukladáme vianočku, ktorú sme tiež namočili v mlieku. Rúru vyhrejeme na 200stupňov a žemľovku v nej pečieme zakrytú alobalom približne 25-30minút.
-
5
Medzitým si vyšľaháme sneh s troma lyžicami kryštálového cukru. Sneh rozotrieme na upečenú žemľovku a dáme do rúry max. na 5minút, kým sneh nechytí zlatastý nádych.
Diskusia k receptu