Recepty, kde je strúčik
Plnený bravčový chrbát
Recept využívám, hlavne , keď čakáme návštevu alebo keď potrebujem robiť ešte iné činnosti...
Placky z ovsených vločiek
Je to jednoduchý a rýchly recept. Tento recept som vymyslela ja. Nechcelo sa mi strúhať-rajbať...
Penne na miliónty-prvý spôsob
Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a...
Plnený karfiol so syrovou omáčkou
Tento recept ma upútal v jednom zahraničnom časopise už veľmi dávno a tak si ho pripravujem podľa...
Tikka masala (od Mariky)
Toto jedlo som prvý raz jedla na oslave narodenín a odvtedy ho proste milujem:) Nádherne
vonia, ...
Jambalaya
Jednoduche syte jedlo z americkej kuchyne (New Orleans). Uvarene v jednom hrnci z kuracieho masa ,...
Uhorkový šalát s cesnakom
Nikdy som nevedela spraviť šalát, ktorý by chutil aj mne aj priateľovi. Ako keby tam...
Plnený zubáč
Zubáča aj s kožou vykostíme a pripravíme filé. Plošne zrežeme časť mäsa tak, aby z...
Kebab
nechutil mi kebab co robievali u nas tak sme si zacali robit z kuraciny taky nas domaci...
Nepali set (vegetariánske jedlo)
Recept pochádza z Nepálu, je to ich národné jedlo podávajú ho v každej reštaurácii, je...
Cuketovo-kelová polievka s haluškami z ovsených vločiek
cuketku, mrkvu nakrájame a smažíme na troške oleja. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a po chvíľke mletú...
Plnený baklažán trochu ináč
Toto jedlo som jedla v Rumunsku pred mnohými rokmi. Páčila sa mi úprava baklažánu. Nevedela som čo...
Nakladaná pečená paprika
Dnes ma akosi chytilo zaváranie, ale len v myšlienkach. Tento recept je vynikajúci, čakám...
Paradajkovo-vínova omáčka
Je to korenistá chuť klasickej paradajkovej omáčky obohatená o príchuť suchého ružového vína. Ja som použil -...
Kurací steak s korenistým banánom
Rezne posypeme mletým farebným korením a potrieme olejom, potom ich poukladáme na seba a vo vákuovej...
Jahňacina na čabiansky spôsob
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej,...
Šalát Ceasar
Dresing vytvoríme zmiešaním olivového oleja, dijonskej horčice, balzamica, medu a ančovičiek. Potom pridáme...
Listové variácie so sviečkovicou
Šaláty zmiešame osolíme, okoreníme, zalejeme olivovým olejom a pokvapkáme šťavou z citróna. Hovädziu
sviečkovú nakrájame...
Pečený guláš
Tento recept som našla niekde na internete a ja som si tam ešte pridala paradajky a papriku...
Vyprážané hrachové pagáčiky
Pretože sa mám v strave vyhýbať podľa možnosti mäsu, snažím sa konzumovať viacej zeleniny a strukovín....
Vežičky s mäsovo-šampiónovou omáčkou
Vežičky z lístkového cesta uviedla na Vareche prednedávnom @alzbetka2. Sľúbila som jej recept takýchto vežičiek s...
Krevety na mangu a póre
Tento recept som už raz robila, vtedy som ešte nevedela pridávať obrázky, tak som si...
Pagáčiky zemiakové - celozrnné
Sú veľmi ľahučké, dlho vydržia čerstvé ak majú ktoré... :-)
Zemiakový závin s hubami a zeleninou
Rád hubárim a potom svoj "úlovok" aj používam na prípravu jedál.
Neviem, odkiaľ pochádza tento recept,...
Francúzska pórová polievka
Pór je moja obľúbená zelenina a pripravujem ho často na rôzne spôsoby. Aj na prípravu pórovej...
Šalát rajčiny a mozarella-Caprese
Prišla nám jar, pomaly sa blíži leto aj keď upršané a nastalo obdobie šalátov. Ja...
Huboto
Huby očistíme, umyjeme. (Môžeme použiť aj 50 g sušených, tie na niekoľko hodín namočíme....
Hríbové rizoto s hráškovými výhonkami
Toto rizoto na taliansky sposob pripravujem vtedy ked sa dostanem k dobrym hribom,
moj najnovsi vymysel...
Tekvicový dressing
V mrazničke mi "prekážala" od jesene postrúhaná tekvica tak som ju využil.
Teľacie frikassé na víne
Klasické omáčkové a knedlíkové jedlá robím málokedy. Jednoducho nie je čas. Ale občas ma niečo...
Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom
Niekde som raz vyčítala recept na podobné mäso, ale s hubami. Keďže nie všetci majú...

Plnený bravčový chrbát
Recept využívám, hlavne , keď čakáme návštevu alebo keď potrebujem robiť ešte iné činnosti...

Placky z ovsených vločiek
Je to jednoduchý a rýchly recept. Tento recept som vymyslela ja. Nechcelo sa mi strúhať-rajbať...

Penne na miliónty-prvý spôsob
Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a...

Plnený karfiol so syrovou omáčkou
Tento recept ma upútal v jednom zahraničnom časopise už veľmi dávno a tak si ho pripravujem podľa...

Tikka masala (od Mariky)
Toto jedlo som prvý raz jedla na oslave narodenín a odvtedy ho proste milujem:) Nádherne vonia, ...

Jambalaya
Jednoduche syte jedlo z americkej kuchyne (New Orleans). Uvarene v jednom hrnci z kuracieho masa ,...

Uhorkový šalát s cesnakom
Nikdy som nevedela spraviť šalát, ktorý by chutil aj mne aj priateľovi. Ako keby tam...

Plnený zubáč
Zubáča aj s kožou vykostíme a pripravíme filé. Plošne zrežeme časť mäsa tak, aby z...

Kebab
nechutil mi kebab co robievali u nas tak sme si zacali robit z kuraciny taky nas domaci...

Nepali set (vegetariánske jedlo)
Recept pochádza z Nepálu, je to ich národné jedlo podávajú ho v každej reštaurácii, je...

Cuketovo-kelová polievka s haluškami z ovsených vločiek
cuketku, mrkvu nakrájame a smažíme na troške oleja. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a po chvíľke mletú...

Plnený baklažán trochu ináč
Toto jedlo som jedla v Rumunsku pred mnohými rokmi. Páčila sa mi úprava baklažánu. Nevedela som čo...

Nakladaná pečená paprika
Dnes ma akosi chytilo zaváranie, ale len v myšlienkach. Tento recept je vynikajúci, čakám...

Paradajkovo-vínova omáčka
Je to korenistá chuť klasickej paradajkovej omáčky obohatená o príchuť suchého ružového vína. Ja som použil -...

Kurací steak s korenistým banánom
Rezne posypeme mletým farebným korením a potrieme olejom, potom ich poukladáme na seba a vo vákuovej...

Jahňacina na čabiansky spôsob
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej,...

Šalát Ceasar
Dresing vytvoríme zmiešaním olivového oleja, dijonskej horčice, balzamica, medu a ančovičiek. Potom pridáme...

Listové variácie so sviečkovicou
Šaláty zmiešame osolíme, okoreníme, zalejeme olivovým olejom a pokvapkáme šťavou z citróna. Hovädziu sviečkovú nakrájame...

Pečený guláš
Tento recept som našla niekde na internete a ja som si tam ešte pridala paradajky a papriku...

Vyprážané hrachové pagáčiky
Pretože sa mám v strave vyhýbať podľa možnosti mäsu, snažím sa konzumovať viacej zeleniny a strukovín....

Vežičky s mäsovo-šampiónovou omáčkou
Vežičky z lístkového cesta uviedla na Vareche prednedávnom @alzbetka2. Sľúbila som jej recept takýchto vežičiek s...

Krevety na mangu a póre
Tento recept som už raz robila, vtedy som ešte nevedela pridávať obrázky, tak som si...

Pagáčiky zemiakové - celozrnné
Sú veľmi ľahučké, dlho vydržia čerstvé ak majú ktoré... :-)

Zemiakový závin s hubami a zeleninou
Rád hubárim a potom svoj "úlovok" aj používam na prípravu jedál. Neviem, odkiaľ pochádza tento recept,...

Francúzska pórová polievka
Pór je moja obľúbená zelenina a pripravujem ho často na rôzne spôsoby. Aj na prípravu pórovej...

Šalát rajčiny a mozarella-Caprese
Prišla nám jar, pomaly sa blíži leto aj keď upršané a nastalo obdobie šalátov. Ja...

Huboto
Huby očistíme, umyjeme. (Môžeme použiť aj 50 g sušených, tie na niekoľko hodín namočíme....

Hríbové rizoto s hráškovými výhonkami
Toto rizoto na taliansky sposob pripravujem vtedy ked sa dostanem k dobrym hribom, moj najnovsi vymysel...

Tekvicový dressing
V mrazničke mi "prekážala" od jesene postrúhaná tekvica tak som ju využil.

Teľacie frikassé na víne
Klasické omáčkové a knedlíkové jedlá robím málokedy. Jednoducho nie je čas. Ale občas ma niečo...

Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom
Niekde som raz vyčítala recept na podobné mäso, ale s hubami. Keďže nie všetci majú...