Cukinové rolky plnené syrom feta na paradajkách
Foto: nelajsia
Obľúbené - vhodné ako hlavné jedlo, aj ako predjedlo. Je to jedlo bielkovinového charakteru (podľa oddelenej stravy), vhodné pre krvnú skupinu 0, podľa lunárneho Zobraziť celý popisObľúbené - vhodné ako hlavné jedlo, aj ako predjedlo. Je to jedlo bielkovinového charakteru (podľa oddelenej stravy), vhodné pre krvnú skupinu 0, podľa lunárneho kalendára vhodné na dni ohňa-Lev, Baran a Strelec.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
1 ks, väčšia |
|
1 ks |
|
1 kelímok, - nízkotučný |
|
100 g |
|
nasekané(podľa chuti) |
|
3 ks, mäsité |
|
|
|
čerstvá |
|
1 strúčik |
|
1 lyžica |
|
4 lyžíc |
|
1 lyžica |
|
|
Postup
-
1
Cukinu nakrájame pozdĺžne na plátky hrubé 5mm, 2 lyžice oleja zmiešame s medom, korením a soľou(ak chceme dodržať oddelenú stravu a bielk. deň, nedávame med) Cukinové plátky potrieme touto zmesou, v rúre ich pečieme 4 min, obrátime a ďalej pečieme 4 min.(190°C).
- 2
Kým sa pečú cukiny, na oleji speníme cesnak a cibuľku(pokrájané na malé kúsky), pridáme olúpané paradajky, pokrájané na menšie kúsky, pridáme soľ a korenie, víno a dusíme, kým sa nevytvorí omáčka.(30 min.)
- 3
Postrúhame syr feta, zmiešame s cottage syrom, vymiešame, pridáme posekanú bazalku a iné bylinky podľa chuti. Touto zmesom plníme cukinové plátky, zrolujeme, spojíme špáradlom(nemusíme), uložíme na paradajkovú zmes a podávame posypané pažítkou. Môžeme posypať aj nasekanými zelenými olivami. AK nám zmes ostane, použijeme ju na chlebík, prípadne na hrianku(ak použijete neutrálne druhy syra)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu