Cukinové rolky plnené syrom feta na paradajkách

nelajsia - fotkanelajsia, 28. novembra 2010
Cukinové rolky plnené syrom feta na paradajkách
Foto: nelajsia

Obľúbené - vhodné ako hlavné jedlo, aj ako predjedlo. Je to jedlo bielkovinového charakteru (podľa oddelenej stravy), vhodné pre krvnú skupinu 0, podľa lunárneho Zobraziť celý popisObľúbené - vhodné ako hlavné jedlo, aj ako predjedlo. Je to jedlo bielkovinového charakteru (podľa oddelenej stravy), vhodné pre krvnú skupinu 0, podľa lunárneho kalendára vhodné na dni ohňa-Lev, Baran a Strelec.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks, väčšia
1 ks
1 kelímok, - nízkotučný
100 g
 nasekané(podľa chuti)
3 ks, mäsité
 čerstvá
1 strúčik
1 lyžica
4 lyžíc
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Cukinu nakrájame pozdĺžne na plátky hrubé 5mm, 2 lyžice oleja zmiešame s medom, korením a soľou(ak chceme dodržať oddelenú stravu a bielk. deň, nedávame med) Cukinové plátky potrieme touto zmesou, v rúre ich pečieme 4 min, obrátime a ďalej pečieme 4 min.(190°C).

  2. 2

    Kým sa pečú cukiny, na oleji speníme cesnak a cibuľku(pokrájané na malé kúsky), pridáme olúpané paradajky, pokrájané na menšie kúsky, pridáme soľ a korenie, víno a dusíme, kým sa nevytvorí omáčka.(30 min.)

  3. 3

    Postrúhame syr feta, zmiešame s cottage syrom, vymiešame, pridáme posekanú bazalku a iné bylinky podľa chuti. Touto zmesom plníme cukinové plátky, zrolujeme, spojíme špáradlom(nemusíme), uložíme na paradajkovú zmes a podávame posypané pažítkou. Môžeme posypať aj nasekanými zelenými olivami. AK nám zmes ostane, použijeme ju na chlebík, prípadne na hrianku(ak použijete neutrálne druhy syra)

Diskusia k receptu

jarunka
Vyzera to velmi pekne. Tou naplnou sa mozu naplnit aj cestovinove trubicky.
pipina222
marne hladam "like" tlacitko ako na facebooku :))) keby tu bolo, uz nan klikam. Velmi sa mi paci, ako pekne dodrziavate zasady delenej stravy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia