Mrkvová krémová polievka fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 20. decembra 2010

Mrkvovych polievok na zozname je uz niekolko. Takato verzia tam este nie je (aspon si myslim). Ak som neaky recept prehliadla, nebolo to umyselne.

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
1 ks
1 KL, cerstvy nastruhany
1 strúčik
1 KL
500 g, nakrájaná
1 l
100 ml, alebo biely jogurt
1 šálka, opražená alebo chlieb na kocky




Postup

  1. 1

    Vo vacsom hrnci na mierne rozohriatom oleji poprazime nakrajanu cibulu a roztlaceny cesnak. Pridame pokrajanu mrkvu, ktoru tiez chvilu prazime. Nakoniec pridame postruhany zazvor, kari korenie a este vsetko spolu chvilu poprazime.

    Mrkvová krémová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zalejeme vodou a posolime. Mozeme tiez pridat vegetu alebo kuraci bujon. Polievku prikryjeme a varime, pokial mrkva nie je uvarena. Uvarenu polievku odlozime zo sporaka a rozmixujeme ponornym mixerom. Ak sa nam zda polievka husta prilejeme vodu a nechame prevriet. Dochutime cukrom a citronovou stavou.

    Mrkvová krémová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polievku podavame s kyslou smotanou alebo s jogurtom a s oprazenym chlebom.

Diskusia k receptu

lucylee
výborná polievočka, ja som minule robila podobnú, ale bez karí korenia, vyskúšam aj túto
huck
Dnes som snivala o nejakej zeleninovej polievke, ale takej celkom inej ako tie bežne, zname.... Samozrejme , že Varecha nam "splna sny "
( kto hlada, ten najde :) a natrafila som na tento zaujimavy receptik pani Daniely a bolo rozhodnute! Tato kremova mrkvova polievka je naozaj čosi celkom ine, nad očakavanie! :). Je priam fantasticka! Vrelo doporučujem- skuste! Bola zjedena , kym povieš "keks !" A to musim zdoraznit že moji papkači, nie su velki polievkari. Už sa dokonca pytali, kedy ju budeme mat nabuduce :) Pani Daniela , vdaka za super recept!
jerica
Danielka , nevieš kde som bola keď táto výborná polievka na vareche bola? no ja som ale nezodpovedná, veď u nás polievka hrá prím, tak veru aj čo skoro spravím. Pozdravujeéém.
jerica
Tak ako som povedala , spravené aj spapkané:-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia