Zemiakové fašírky so šošovicou fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 4. novembra 2010

Recept na tieto fasirky som nasla tu v jednom starom casopise. Fasirky sa mozu podavat ako samostatne jedlo, alebo ako priloha k masu.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
50 g
1 salka
1 PL
1 ks, stredne velka
1 ks
1 strúčik
1/3 salky
1 PL
1/4 salky
2 ks
1/2 salky
1/4 salky




Postup

  1. 1

    Zemiaky si ocistime a uvarime v osolenej vode. Zlejeme a roztlacime s maslom. Sosovicu si tiez uvarime v osobitnom hrnci asi tak 5-6 minut. Precedime cez sitko. Nastruhame si cukinu, cibulu a roztlacime si cesnak.

    Zemiakové fašírky so šošovicou fotorecept - obrázok 1
  2. 2

    Cukinu s cibulou a cesnakom poprazime na oleji. Pridame k roztlacenym zemiakom, pridame aj uvarenu sosovicu, postruhany syr a posekanu petrzlenovu vnatku. Osolime a okorenime. Vsetko spolu premiesame a dame asi na hodinu do ladnicky stuhnut.

    Zemiakové fašírky so šošovicou fotorecept - obrázok 2
  3. 3

    Zo stuhnutej masy sformujeme fasirky, ktore obalime v muke, v rozslahanych vajickach a v struhanke do ktorej sme zamiesali sezamove semienka. Fasirky vyprazame vo vyhriatom oleji.

    Zemiakové fašírky so šošovicou fotorecept - obrázok 3
  4. 4

    Fasirky mozeme podavat s jogurtovou omackou, na ktoru potrebujeme; obycajny jogurt 1/2 salky, kyslu smotanu 1/2 salky, petrzlenovu vnat 1Pl a paradajky pokrajane na mensie kusky 1/4 salky.

    Zemiakové fašírky so šošovicou fotorecept - obrázok 4

Diskusia k receptu

palokuchki
Dakujem za komentare. Detom chutili a syn si ich zobral aj do prace na desiatu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia