Foto: palokuchki
Recept na tieto fasirky som nasla tu v jednom starom casopise. Fasirky sa mozu podavat ako samostatne jedlo, alebo ako priloha k masu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
50 g |
|
1 salka |
|
1 PL |
|
1 ks, stredne velka |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1/3 salky |
|
1 PL |
|
1/4 salky |
|
2 ks |
|
1/2 salky |
|
1/4 salky |
|
Postup
-
1
Zemiaky si ocistime a uvarime v osolenej vode. Zlejeme a roztlacime s maslom. Sosovicu si tiez uvarime v osobitnom hrnci asi tak 5-6 minut. Precedime cez sitko. Nastruhame si cukinu, cibulu a roztlacime si cesnak.
-
2
Cukinu s cibulou a cesnakom poprazime na oleji. Pridame k roztlacenym zemiakom, pridame aj uvarenu sosovicu, postruhany syr a posekanu petrzlenovu vnatku. Osolime a okorenime. Vsetko spolu premiesame a dame asi na hodinu do ladnicky stuhnut.
-
3
Zo stuhnutej masy sformujeme fasirky, ktore obalime v muke, v rozslahanych vajickach a v struhanke do ktorej sme zamiesali sezamove semienka. Fasirky vyprazame vo vyhriatom oleji.
-
4
Fasirky mozeme podavat s jogurtovou omackou, na ktoru potrebujeme; obycajny jogurt 1/2 salky, kyslu smotanu 1/2 salky, petrzlenovu vnat 1Pl a paradajky pokrajane na mensie kusky 1/4 salky.
Diskusia k receptu