Hovadzia glejovka v paradajkovej omáčke

palokuchki - fotkapalokuchki, 27. októbra 2010

Toto jedlo je u nas velmi oblubene a casto ho robim.

6-8
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg,-glejovka
2 PL
1/2 KL
1/2 KL
1 ks
1 strucik
3 PL
300 g
300 ml
2 PL
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Hovadzie maso-glejovku som si nakrajala na hrubsie rezne. Posolila som ich a okorenila. Hladku muku som premiesala s cervenou paprikou a maso som v nej obalila. Obalene maso som prudko oprazila na rozpalenom oleji. Maso som ulozila na servitku. Na zvysnom oleji som poprazila cibulu nakrajanu na platky a roztlaceny cesnak. Pridala som sampiony a trochu som ich tiez poprazila. Maso som vlozila naspat na cibulu, zaliala som ho vodou, pridala som paradajky, paradakovy pretlak, nastruhanu pomarancovu koru a na platky nakrajane olivy.Maso som pomaly dusila asi 1 1/2hodinu. Nakoniec som maso posypala posekanou petrzlenovou vnatkou.

    Hovadzia glejovka v paradajkovej omáčke - obrázok 1

Diskusia k receptu

marianne69
Tento receptik Danka dam tomu mojmu,on rad vyvara tieto maska v stavach a hovadzie sme veru davno nemali.
frezia68
To mám veľmi rada a robím....akurát pomarančová kôra a olivy je pre mňa nóvum....vyskúšam :-)
enerrgizer
samá fajná hovädzinka na vareche...musím obehnúť obchody a niečo pekné hovädzie kúpiť...až si mi narobila chute :-)
jody
Velmi prevelmi lakave, uz spekulujem... :-)
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za komentare. Maso z glejovky je jemne a stavnate ked sa pomaly dusi. Ked zabijeme tela glejovka je medzi prvymi co pouzijem na varenie. @tatranka pekna fotografia.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Veľmi dobre to vyzerá na tanieri. Myslím, že by to bolo dobré aj s knedľou. Ukladám !!!
evanaaa
Tuším hovädzia glejovka je dobrá aj na guláš, ibaže ja, stará gazdina neviem doteraz, z akej časti zvieraťa pochádza. Vždy som si myslela, že je to mäso z nôh, ale som sa mýlila (?).
palokuchki
@evanaa mas pravdu. Glejovka je sval zo spodnej casti hovadzej nohy. Ako hovoris je tiez dobra na gulase, na rozne pomale dusenie.
bozulka
Skutočne najlepšie mäsko na guláš.Tento receptík je pre mňa tiež nový,určite by chutil aj s knedlou alebo zem.pyré.To ja osobne mám najradšej keď sa používa rajč.omáčka.Evidujem a určite urobím.
palokuchki
@marienka mas pravdu glejovka je mocink. Ked som isla pisat recept hladala som v slovenskych kucharskych knihach ako sa to spravne hovori po slovensky. Na viacerych miestach to volali glejovka, tak preto som to aj ja tak napisala. Dufam ze je to spravne.
palokuchki
Narobili ste mi chute na knedlu. Zajtra idem uvarit hovadzie na smotane a urobim k tomu knedlu.
janger
Krasne, stavnatucke masko! Dusene hovadzie robim casto, musim vyskusat aj na tvoj sposob.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia