Slávnostná bravčová pochúťka v šampiňónovej omáčke
Tento recept robíme pri slávnostnejších príležitostiach je trochu náročnejší na prípravu ale potom to stojí zato!
Suroviny
8 ks, vykostené |
|
30 dg |
|
8 ks, -plátky |
|
8 ks,-plátky |
|
2 ks |
|
1 plechovka, sterilizované |
|
1 kelínok |
|
1 strúčik |
|
1 KL, (na zahustenie) |
|
1 dcl |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
Postup
-
1
Vykostené kare si naklepeme na tenké plátky osolíme a okoreníme. Bravčové pliecko si pomelieme na mlynčeku osolíme a okoreníme a zmiešame z 2 vajíčkami. Na 4 pláty mäsa si postupne naukladáme šunku,syr a zarobené mleté mäso. Keď to máme takto uložené znovu naukladáme na mleté mäso syr a šunku v tomto poradí (čiže opačne).
- 2
Keď to máme takto spravené, Tak z ďalším plátom karé to celé zakryjeme a pevne stiahneme ihlicami aby sa nám to nerozpadávalo. Sprudka opečieme na oleji z obidvoch strán. Potom opečené mäso naukladáme na plech aj s výpekom a zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200 stupňoch asi 30-40 min.
- 3
Šampiňónová omáčka. Na oleji orestujeme šampiňóny a zalejeme sladkou smotanou pridáme sol ,vegetu, pretlačený cesnak a okoreníme a pri bode varu zahustíme solamylom. Keď to máme hotové,tak na tanier si naberieme omáčku do ktorej vložíme upečené mäso a podávame z opekanými zemiakmi a lebo ryžou alebo obidvoma.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu