Vždy keď sa doma varila slepačia alebo kuracia polievka tak hneď po jej scedení sme už aj ako deti jedli varenú zeleninu. Hovorím zle Zobraziť celý popisVždy keď sa doma varila slepačia alebo kuracia polievka tak hneď po jej scedení sme už aj ako deti jedli varenú zeleninu. Hovorím zle že zeleninu všeobecne. Vybrali sme si mrkvičku, kaleráb a niekedy trochu celeru. Zbytok, najmä zelená časť vnatí, nám nikdy nechutil a tak slušná časť sa dostala ako nepoužitelná do odpadu. Keď sa niečo podobné zopakovalo neskôr vyskúšali sme tento recept a ujal sa. Výsledok sa podobá tzv.cvičnému rezňu z vojny - ale tento je určite chutnejší.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
cca 500 g Všetka uvarená , , zo slepačej alebo kuracej polievky okrem zelenej časti póru |
|
cca 100 g , tukové časti, mäso z rebier a menších kostí, vždy podla situácie |
|
50 g Eidam |
|
1 ks bambino alebo Lučina |
|
3 ks z rožkov-rožky |
|
1/2 ks |
|
3 ks surový - stručik |
|
2 ks |
|
1 KL |
|
2 KL tmavá |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Všetku uvarenú zeleninu z polievky vrátanr zelených častí vidličkou rozmačkať na hladkú masu
- 2
Cibulu posekať na drobno, cesnak pretlačiť lisom, priložiť k zelenine. Súčasne na drobno posekaný tvrdý syr a vytlačený tavený syr, pridať koreniny spolu s majoránkou, dobre miešaním zhomogenizovať.
- 3
Pridať strúhankua znovu dobre miešať. Jej množstvo sa riadi výslednou hutnosťou masy- nemá byť úplne tuhá ale ani riedka alebo lepkavá. Musí byť tvarovatelná. Polievkovou lyžicou z nej oddelujeme kusy velké ako je nie celkom zatvorená dlaň a rukami tieto kusy vytvarovať do guľky- je to lepšie ako priame tbarovanie rezňa. Gulky obalovať v múke pogúlaním a následne roztlačiť na na placky hrubé cca 1-11/2 cm hrubé a smažiť na oleji pri slabšom ohreve. Ako príloha sa hodí zemiakové pyré. Na porciu rátame 3 ks.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu