Ja osobne veľmi jedlá z hríbov neobľubujem, ale popri manželovi som sa naučila predsa len niektoré zjesť a dokonca si ich aj vychutnať. Medzi Zobraziť celý popisJa osobne veľmi jedlá z hríbov neobľubujem, ale popri manželovi som sa naučila predsa len niektoré zjesť a dokonca si ich aj vychutnať. Medzi ne patrí aj hríbový tatársky biftek. Určite máte v mraziaku uložené hríby a tak môžete tento recept vyskúšať
príprava
Suroviny
20 dg, : dubáky, hrabáky, masláky |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
l1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
1 lyžička |
|
na špic noža |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
strúčik |
|
trošku |
|
čerstvá posekaná |
|
čerstvá posekaná |
|
-ozdoba |
|
-ozdoba |
|
Postup
-
1
Na oliv. oleji speníme na drobno posekanú cibuľu. orestujeme do zlatista, pridáme pokrájané hríby a podusíme ich 12 min. Pridáme rozšľahané vajíčka, papriku, kečup, horčicu , vňať, čili trošku worčestra, 1 cesnak , soľ podľa vlastnej chuti a všetko rozmixujeme. Podávame na cesnakových hriankach, prizdobíme paradajkou a paprikou, alebo zavarenou kápiou. Ak nemáme oliv. olej použíjeme iný druh.
Hrianky potriem cesnakom.