Moja klobásková polievka

js9mxd - fotkajs9mxd, 19. decembra 2010
Moja klobásková polievka
Foto: js9mxd

Je chutná a veľmi sýta. Najlepšia je z domácej klobásky.

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 nožička, domaca udena
2 ks
200 g
1 PL
1 ks
1 strúčik
1 KL
2 guličky
1 ks
podľa chuti
1 PL
1 PL
2 ks, varené
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny

    Moja klobásková polievka - obrázok 1
  2. 2

    Na masti si osmažíme na drobno porezanú cibuľku

    Moja klobásková polievka - obrázok 2
  3. 3

    potom pridáme pokrájané zemiaky a dusíme ich na cibuľke a štipke mletej papriky

    Moja klobásková polievka - obrázok 3
  4. 4

    po chvíli pridáme koliečka klobásy a ešte trocha podusíme

    Moja klobásková polievka - obrázok 4
  5. 5

    ak klobáska pustí šťavu, zalejeme to vývarom, pridáme koreniny a bobkový list

    Moja klobásková polievka - obrázok 5
  6. 6

    po chvíľke varenia cca 10 min, tak aby boli zemiaky uvarené, si pripravíme na zahustenie smotanu s lyžicou hladkej múky

    Moja klobásková polievka - obrázok 6
  7. 7

    vymiešanú zmes vlejeme do polievky

    Moja klobásková polievka - obrázok 7
  8. 8

    po chvíľke varenia pridáme cesnak a dochutíme vegetou

    Moja klobásková polievka - obrázok 8
  9. 9

    po dovarení pridáme nakrájané varené vajíčko a podávame s pečivom

    Moja klobásková polievka - obrázok 9
  10. 10

    dobrú chuť

    Moja klobásková polievka - obrázok 10

Diskusia k receptu

alena45
u nás sa to volá kyseľ, ale vajcia sa varia v polievke, rozklepnuté a vyliate tesne nad hladinou polievky, teda čo najviac vcelku. Ak máš naozaj dobrú domácu klobásu, tak Ti stačí na ochutenie len soľ a bobkový list.
js9mxd
Alena45, prečo sa to nazýva kyseľ? Na tej adrese som nikdy nebol, ten recept mám od mamy a jedol som ju keď internet bol ešte v plienkach.
alena45
Kyseľ sa tá polievka volá v okolí Komárna, stará mama bývala v Iži. Aj ja som ju jedávala od detstva a tu v Bratislave ju nikto zo známych nepozná. Ale zatiaľ každému chutila, teda len tomu, čo ľúbi štipľavé.
macusa
mne sa zda zbytocne zahustovat mukou ked aj v polievke su zemiaky... asi by som tam nejaky postruhala
ale inak moze byt!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia