Foto: js9mxd
Je chutná a veľmi sýta. Najlepšia je z domácej klobásky.
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 nožička, domaca udena |
|
2 ks |
|
200 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 KL |
|
2 guličky |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 ks, varené |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny
-
2
Na masti si osmažíme na drobno porezanú cibuľku
-
3
potom pridáme pokrájané zemiaky a dusíme ich na cibuľke a štipke mletej papriky
-
4
po chvíli pridáme koliečka klobásy a ešte trocha podusíme
-
5
ak klobáska pustí šťavu, zalejeme to vývarom, pridáme koreniny a bobkový list
-
6
po chvíľke varenia cca 10 min, tak aby boli zemiaky uvarené, si pripravíme na zahustenie smotanu s lyžicou hladkej múky
-
7
vymiešanú zmes vlejeme do polievky
-
8
po chvíľke varenia pridáme cesnak a dochutíme vegetou
-
9
po dovarení pridáme nakrájané varené vajíčko a podávame s pečivom
-
10
dobrú chuť
a veľmi dôležité sú aj zemiaky. Nikde nie je cítiť rozdiel v chuti hlavne nekvalitných zemiakov ako v tejto polievke.
ale inak moze byt!