Foto: katuskapd
Rýchle, ľahké, chutné
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V osolenej vode uvaríme makaróny. Medzitým ošúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame na malé kocôčky. Pór očistíme, po dĺžke rozpolíme a dôkladne umyjeme. Polovice priečne nakrájeme na kosoštvorcové kúsky. Šunku pokrájame na malé kocky. V teflónovej panvici rozpálime olej a cibuľu a cesnak v nom sklovito opražíme. Pridáme šunkové kocky a pór, pražíme dalšie 3 minúty.
-
2
Primerane ochutíme korením, soľou, orieškom a zalejeme vývarom. Prikryjeme a dusíme 3 minúty. Makaróny scedíme, necháme odkvapkať. Do zmesy pridáme smotanu rozmiešanú so zahusťovadlom. Nakoniec pridáme makaróny a ihneď podávame.
Diskusia k receptu