Foto: tatranka
Kto má rád zemiaky,príde si na svoje.Tento recept môže zastúpiť celkom chutný,nie drahý a ani nie náročný recept.Raz za čas si veru na ňom Zobraziť celý popisKto má rád zemiaky,príde si na svoje.Tento recept môže zastúpiť celkom chutný,nie drahý a ani nie náročný recept.Raz za čas si veru na ňom pochutnáme.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto:/zemiaky | |
4 väčsie zemiaky |
|
2lyžice |
|
5 strúčikov |
|
na ochutenie |
|
1 ks |
|
lyžička |
|
lyžička |
|
|
|
2 väčšie |
|
,slaninka a udené kúsky zo šúnky alebo salámky |
|
2ks /podľa porcii/ |
|
1 strúčik |
|
trochu |
|
posypať hotové zemiaky |
|
na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Čo potrebujeme.
-
2
I.cesto : Zemiaky si ošúpeme a postrúhame buď na strúhadle,alebo ja ich pokrájam a pracujem s nimi v mixéry.
-
3
Dávku vložím do mixeru.
-
4
Pridám k ním celé vajíčko.Ak sú zemiaky veľmi suché,môžete pridať trochu vody.Bude sa vám lepšie mixovať.
-
5
Pridám cesnak.
-
6
Masu nechám zmixovať a pridám soľ,múku razcu,majorán.
-
7
Z tejto masy pečiem placky.
-
8
Placky ukladám na papierové utierky,aby sa odsal tuk.
-
9
II.cesto:Dva väčšie zemiaky nastrúham na hrubšom strúhadle.Zo zemiakov vytlačím prebytočnú vodu.
-
10
Primiešam pokrájanú udeninku k zemiakom.
-
11
Šup sem s ňou aj jeden roztlačený cesnak a soľ.
-
12
Z hmoty zemiačikov vyformujem hniezdo,do ktorého rozbijem vajíčko.Nechám zapiecť na horúcom oleji.Musí sa dobre zapiecť.Potom celé hniezdo prenesiem na panvicu crisp a na grile zapekám.Keď ich robím viac,pečiem vo vyhriatej elektrickej rúre.Len s vrchným ohrevom.
-
13
Výsledok môjho snaženia je chutné zemiakové jedlo.Podávať sa dá so šalátom,kyslou smotanou,kečupom.Tiež do hniezda vkladám marinované kúsky kuracích,opečených pŕs.Je na vašej fantázii,ako tieto zemiačky obohatíte.
Krasne pripravene ,chutne jedlo!
Zjesť a potom ísť rúbať drevo, ale aspoň behať :-)))