Cestoviny na taliansky spôsob

diabambulka - fotkadiabambulka, 26. októbra 2010

Keď som pracovala v Taliansku tak nám tam robili tieto cestovinky a mne veľmi chutili a tak si ich robievam aj doma :-) Jediné Zobraziť celý popisKeď som pracovala v Taliansku tak nám tam robili tieto cestovinky a mne veľmi chutili a tak si ich robievam aj doma :-) Jediné čo som si tam pridala ja bola slaninka a myslím že som tým nič nepokazila :-)

4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 strúčik
100 g
 akú kto má rád
200 ml
100 ml
  alebo iné cestoviny




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme nakrájanú slaninku, pridáme mleté mäso, soľ, korenie, prelisovaný cesnak. Potom pridáme paradajkovú drť, zeleninu a dusíme. Keď je všetko mäkké pridáme smotanu a opäť zavaríme. Medzitým si uvaríme cestovinky a kým sa nám uvaria zalejeme omáčkou premiešame, posypeme syrom a podávame.

  2. 2

    Dobrú chuť:-)))

Diskusia k receptu

sovka62
Sú to penne Bolognese, my sme na tento spôsob mali v sobotu spaghetti. Ale ušlo sa mi len na obed, poobede sa zastavila dcéra, potom po ňu prišiel zať, tak sa pojedli. Veľmi som sa tešila, že im chutí, je to naozaj vynikajúce jedlo.
julica
Sovka má pravdu, akurát do boloňskej nejde kukurica, ale zeler, mrkva a varí sa pomaly a dosť dlho, podobne ako slepačia polievka. Je veľmi mňam, aj keď trochu mastná
evanaaa
Zeleninu je treba nakrájať alebo postrúhať ? Ćo je lepšie ?
paveljrk
Cestoviny všetky a v každej podobe.Škoda len,že len v omedzenom množstve.Aj tak vďaka za dobrý recept.
samanka
pridané do KK..robím podobne, len nedávam zeleninu, ale treba vyskúšať, myslím, že si mi dala tip na sobotnajší obed...:-)))
diabambulka
ahoj evanaa ja zeleninku krájam, ale môžeš si ju aj nastrúhať, záleží čo ti viacej chutí:-)))
orchidea
To je niečo pre moju dcéru, tá zbožňuje cestoviny najviac z celej rodiny, už jej recept aj vytláčam. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia