Zimný gulášik

bakoska - fotkabakoska, 5. decembra 2010

Vlastne ide o klasický hovädzí kotlíkový guláš pripravený doma v hrnci a dochutený dúškom vína a medíkom :).

Suroviny

cca 700 g
cca 500 g
1 strúčik
4 ks
1 menší pohár
cca 150 ml
cca 1 l
cca 2 PL
1 ks
 sušená
cca 1 PL
1 lyžička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci na oleji popražíme cibuľu do sklovita. Umyté a odblanené mäso pokrájame na kocky a dusíme na cibuľke s korením, pokrájanou chillli papričkou a soľou, kým nepustí čo najviac šťavy. Pridáme aj roztlačený cesnak.

  2. 2

    Podlejeme vínom a pridáme lečo (alebo čerstvú papriku a olúpané paradajky). Chvíľku spolu podusíme, aby sa chute spojili a zalejeme vývarom a vodou (množstvo podľa toho, ako chceme mať guláš hustý). Varíme až kým mäso nezmäkne, dochutíme majoránkou a bazalkou. Ak je treba, dosolíme.

  3. 3

    Potom zahustíme nastrúhaným zemiakom a na vylepšenie pridáme lyžičku medu. Pred koncom pridáme už len nakrájané zemiaky a necháme ich uvariť do mäkka. Vtedy je náš gulášik hotový :). Podávame s čerstvým chlebom.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Polievky, Varené

Diskusia k receptu

marianne69
Med som do gulasu este nedavala,ale to neznamena,ze nebude dobry,pre zaujmavost nabuduce skusim trosku kypnut,uvidime..:-)
bakoska
Je polievkový, preto je najlepší s chlebíkom. A med prijemne zjemni kyslost gulasu a aj s vínom mu (aspon podla mna) da celkom zaujimavy smrnc..tak skus a uvidis, mnozno zachuti :)