Vlastne ide o klasický hovädzí kotlíkový guláš pripravený doma v hrnci a dochutený dúškom vína a medíkom :).
Suroviny
cca 700 g |
|
cca 500 g |
|
1 strúčik |
|
4 ks |
|
1 menší pohár |
|
cca 150 ml |
|
cca 1 l |
|
cca 2 PL |
|
1 ks |
|
|
|
sušená |
|
cca 1 PL |
|
1 lyžička |
|
|
|
|
Postup
-
1
V hrnci na oleji popražíme cibuľu do sklovita. Umyté a odblanené mäso pokrájame na kocky a dusíme na cibuľke s korením, pokrájanou chillli papričkou a soľou, kým nepustí čo najviac šťavy. Pridáme aj roztlačený cesnak.
- 2
Podlejeme vínom a pridáme lečo (alebo čerstvú papriku a olúpané paradajky). Chvíľku spolu podusíme, aby sa chute spojili a zalejeme vývarom a vodou (množstvo podľa toho, ako chceme mať guláš hustý). Varíme až kým mäso nezmäkne, dochutíme majoránkou a bazalkou. Ak je treba, dosolíme.
- 3
Potom zahustíme nastrúhaným zemiakom a na vylepšenie pridáme lyžičku medu. Pred koncom pridáme už len nakrájané zemiaky a necháme ich uvariť do mäkka. Vtedy je náš gulášik hotový :). Podávame s čerstvým chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu