Kurací vývar fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 17. decembra 2010
Kurací vývar (fotorecept)
Foto: dorisa

Dnes sme dojedli plnenú pariku a kúpila som kura. Uvarila som vývar,ktorý zahreje, aj nasyti.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

z 1 ks, krídla, drobky,odrezky
3 ks, čerstvá
1 ks
2 PL
1 ks
1 strúčik
 rezance, niťovky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na polievku. .

    Kurací vývar (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do studenej vody dáme kuracie kúsky, očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu , cesnak korenie a soľ. Počas varenia som pridala 2 PL domáceho dochucovadla z koreňovej zeleniny, nakoľko som nemala zeler,ani kaleráb.Varíme asi 20 minút.

    Kurací vývar (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej si uvaríme cestoviny do polievky, tak, že do vriacej osolenej vody vhodíme cestoviny a uvaríme. Potom ich scedíme a prepláchneme studenou vodou.

    Kurací vývar (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je polievka uvarená,možeme mäso z kuriatka obrať a hodiť do polievky. Polievku možeme dodatočne ochutiť maggi tekutým korením a vegetou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

braxi
milujem polievky...často robím s kuracích chrbtov...mňa mňam
enerrgizer
zajtra ráno by ma taká polievočka potešila... bude náročný večer :-)
evanaaa
Aj ja som dnes robila plnenú papriku, lebo som chcela minúť trochu mletého mäsa a mala som aj hotové zmrazené. Polievku - vývar sa chystám aj ja urobiť, rozmýšľam, sliepku, alebo hov. mäso, naposledy to boli veľké morčacie krídla.
danculka
Vývar mám veľmi rada hocijaký,so zeleninou,cestovinu nemusím,cítim vôňu až k nám..ha,ha,ha,,,
kukulienka71
Toto je podľa mňa veľmi rýchla kuracia polievka:-)20minút varenia je strašne málo,to mäso sa ledva uvarí,možno tá zelenina ano,ale vývarom by som to nenazvala,ten sa musí variť tiahnutím pár hodín,aby bol kvalitný.Keby sa varil dostatočne dlho,nemusí sa pridávať ani Maggi,ani Vegeta,tieto ochucovadlá len uberajú z pravej chuti vývaru.Nehnevaj sa za môj názor,ale nemám rada rýchlu robotu,čo sa tvári akokoľvek dobre.Škoda surovín.
dorisa
Ano, je to rýchla polievka. Polievku som robila z odrezkov, takže stačilo variť kratšie. Ale určite nám chutila. Ďakujem za názor a komentár.
danenka
Na CT1 varí pani Dita a robila vývar z hovädzieho chvosta, najskôr chvost spolu s nakrajanou zeleninou na troske oleja orestovala, potom zaliala až vodou, čiže hneď to malo peknú farbu a varila tak ako píše @kukulienka71 , pomaly tiahla pár hodín, musím to niekedy vyskúšať ako takýto vývar chutí. Ja varím vývar cca 2 - 3 hodiny podľa toho aké mäso použijem, ale nikdy to nie je oni, vždy musím vegetou aspoň trošku dochutiť. Preto ma ten recept pani Dity zaujal.
radox1
len kde ten chvost zohnat,namiesto neho varim z hov.rebier plus spikova kost,ale v rure 3 hod.na 140°,dporucujem,polievka je ako jantar,a maso ako vata.
pusta
@radox1 , teraz práve majú hovädzí chvost v metre a ua prijateľnú cenzu :-)
dúfam, že som pomohla :-)
jozka2
a nie je ta polievka nahodou na madarsky sposob?
jozka2
Pretoze sme len dvaja, varim polievku v slowcookeri,ta polievocka je cira,chutna a vobec nemusim mat strach,ze zavrie a zamuti sa,pisem to iba pre inspiraciu,ak sa nevari pre hosti iba pre domacich,je to vyhoda netreba sa onu starat a vysledok je vynikajuci.
dorisa
@jozka2 , ja neviem, moja vnučka takúto polievku miluje, pre nás je dobrá nech každý kritizuje, mne to nevadí, nám chutí. Je výborná:) Pekné sviatky prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia