Kapor na modro

johny46 - fotkajohny46, 18. decembra 2010

Keďže sa blížia vianoce ,pridám viacero úprav na spracovanie kapra.Ja sám viem kapra urobiť na 116 spôsobov.Teraz dám zopár najpopulárnejších receptov,keď vynechám kapra na masle,a vyprážaného kapra . To sú asi najpoužívanejšie úpravy kapra na slovensku,aj keď podľa mňa sú dobré všetky, ak sa správne a hlavne s láskou pripravia.

Suroviny

1 kg
100 g
100 g
30 g
polovicu
1 strúčik
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očisteného kapra naporcujeme . Kožu potrieme octom aby zmodrala.Necháme asi 20 minút postáť. Všetky ostatné suroviny nakrájame na tenké kolieska,aj huby a cesnak a dáme variťpodliate vodou.Samozrejme osolíme a pridáme všetky koreniny podľa chuti. Dusíme asi štvrť hodiny,potom pridáme porcie kapra,ktorého sne osolili a dusíme kým nie je ryba mäkká. Uvarenú rybu opatrne vyberieme ,aby sa nerozpadla a servírujeme poliate vývarom a roztopeným maslom.Najlepšie je to so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Foto budem dávať až po novom roku, ale aj tak by to nebolo možné,lebo som dal zatiaľ 4 recepty a ešte 2 dám dnes alebo zajtra a neviem si predstaviť čo by som robil s toľkými rybami.Okrem toho ,keď robím nejakeho kapra ,tak ho robím celého a ja mám zamrazené od 3kg hore takže by to bola kopa mäsa do 20 kíl a to fakt neviem čo by som s tým urobil.