Kapor na modro

johny46 - fotkajohny46, 18. decembra 2010

Keďže sa blížia vianoce ,pridám viacero úprav na spracovanie kapra.Ja sám viem kapra urobiť na 116 spôsobov.Teraz dám zopár najpopulárnejších receptov,keď vynechám kapra na Zobraziť celý popisKeďže sa blížia vianoce ,pridám viacero úprav na spracovanie kapra.Ja sám viem kapra urobiť na 116 spôsobov.Teraz dám zopár najpopulárnejších receptov,keď vynechám kapra na masle,a vyprážaného kapra . To sú asi najpoužívanejšie úpravy kapra na slovensku,aj keď podľa mňa sú dobré všetky, ak sa správne a hlavne s láskou pripravia.

Suroviny

1 kg
100 g
100 g
30 g
polovicu
1 strúčik
30 g




Postup

  1. 1

    Očisteného kapra naporcujeme . Kožu potrieme octom aby zmodrala.Necháme asi 20 minút postáť. Všetky ostatné suroviny nakrájame na tenké kolieska,aj huby a cesnak a dáme variťpodliate vodou.Samozrejme osolíme a pridáme všetky koreniny podľa chuti. Dusíme asi štvrť hodiny,potom pridáme porcie kapra,ktorého sne osolili a dusíme kým nie je ryba mäkká. Uvarenú rybu opatrne vyberieme ,aby sa nerozpadla a servírujeme poliate vývarom a roztopeným maslom.Najlepšie je to so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu

johny46
Foto budem dávať až po novom roku, ale aj tak by to nebolo možné,lebo som dal zatiaľ 4 recepty a ešte 2 dám dnes alebo zajtra a neviem si predstaviť čo by som robil s toľkými rybami.Okrem toho ,keď robím nejakeho kapra ,tak ho robím celého a ja mám zamrazené od 3kg hore takže by to bola kopa mäsa do 20 kíl a to fakt neviem čo by som s tým urobil.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia