Keďže sa blížia vianoce ,pridám viacero úprav na spracovanie kapra.Ja sám viem kapra urobiť na 116 spôsobov.Teraz dám zopár najpopulárnejších receptov,keď vynechám kapra na Zobraziť celý popisKeďže sa blížia vianoce ,pridám viacero úprav na spracovanie kapra.Ja sám viem kapra urobiť na 116 spôsobov.Teraz dám zopár najpopulárnejších receptov,keď vynechám kapra na masle,a vyprážaného kapra . To sú asi najpoužívanejšie úpravy kapra na slovensku,aj keď podľa mňa sú dobré všetky, ak sa správne a hlavne s láskou pripravia.
Postup
-
1
Očisteného kapra naporcujeme . Kožu potrieme octom aby zmodrala.Necháme asi 20 minút postáť. Všetky ostatné suroviny nakrájame na tenké kolieska,aj huby a cesnak a dáme variťpodliate vodou.Samozrejme osolíme a pridáme všetky koreniny podľa chuti. Dusíme asi štvrť hodiny,potom pridáme porcie kapra,ktorého sne osolili a dusíme kým nie je ryba mäkká. Uvarenú rybu opatrne vyberieme ,aby sa nerozpadla a servírujeme poliate vývarom a roztopeným maslom.Najlepšie je to so zemiakovou kašou.
Diskusia k receptu