Tento recept mám od mojej mamy. Robievala mi ho, keď som chodievala na internát. Mäso mi naložila do zaváraninovej fľaše a takto mi Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej mamy. Robievala mi ho, keď som chodievala na internát. Mäso mi naložila do zaváraninovej fľaše a takto mi mäso vydržalo v chladničke celý týždeň. Bolo jemné a chutné. Teraz tento recept používam hlavne pre manžela, ktorý chodieva na týždňovky. Mäso má naložené a keď príde z práce má ho vypražené za pár minút. Veľmi chutí aj našej dcére lebo je veľmi jemné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1 pol. lyžica |
|
1 pol. lyžica |
|
1 pol. lyžica |
|
4 ks surové |
|
1 pol. lyžica |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 strúčik |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na plátky, ako na rezne.
- 2
Do misky postupne pridávame horčicu, olej, sójovú omáčku, vajcia, kečup, soľ, vegetu, korenie a pretlačený cesnak. Všetko dobre premiešame a do hotovej omáčky pridáme nakrájané kuracie prsia. Necháme odležať v chladničke minimálne cez noc, cca 12 hodín. Čím dlhšie sú prsia naložené, tým sú chutnejšie.
- 3
Rozohrejeme si panvicu s olejom a prsia opekáme cca 2-3 minúty z každej strany. Podávame s hranolkami, ryžou a lebo zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu