Naložené kuracie prsia

lekorica - fotkalekorica, 3. novembra 2010

Tento recept mám od mojej mamy. Robievala mi ho, keď som chodievala na internát. Mäso mi naložila do zaváraninovej fľaše a takto mi Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej mamy. Robievala mi ho, keď som chodievala na internát. Mäso mi naložila do zaváraninovej fľaše a takto mi mäso vydržalo v chladničke celý týždeň. Bolo jemné a chutné. Teraz tento recept používam hlavne pre manžela, ktorý chodieva na týždňovky. Mäso má naložené a keď príde z práce má ho vypražené za pár minút. Veľmi chutí aj našej dcére lebo je veľmi jemné.

4-6
porcie
15 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 pol. lyžica
1 pol. lyžica
1 pol. lyžica
4 ks surové
1 pol. lyžica
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na plátky, ako na rezne.

  2. 2

    Do misky postupne pridávame horčicu, olej, sójovú omáčku, vajcia, kečup, soľ, vegetu, korenie a pretlačený cesnak. Všetko dobre premiešame a do hotovej omáčky pridáme nakrájané kuracie prsia. Necháme odležať v chladničke minimálne cez noc, cca 12 hodín. Čím dlhšie sú prsia naložené, tým sú chutnejšie.

  3. 3

    Rozohrejeme si panvicu s olejom a prsia opekáme cca 2-3 minúty z každej strany. Podávame s hranolkami, ryžou a lebo zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Robím podobne, suroviny obmieňam - uberiem, pridám a aj druhy mäsa mením. Je to nakladané mäso, dobré, na rýchle spracovanie. Tuším najbližšie urobím z vykostených stehien.
matased
Poznám to, je to fakt trvanlivé a len odporúčam!
ajula
ja tam pridávam aj hladkú múku, na miesto kt. sa môže dať aj solamyl, alebo iná škrobová múčka. A dávam aj červenú ml. papriku. Soj. omáčku nedávam, hoci ju mám napís. v mojom recepte. Podobne ako evanaaaka aj mäso obmieňam a sem tam prihodím aj steril. alebo mrazenú kukuricu.
etika
poznám, je to naozaj skvelé, a veľmi rýchlo hotové.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia