Smotana kyslá

Smotana kyslá ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Šošovicová polievka

    Šošovicu deň pred varením namočíme do studenej vody. Na druhý deň ju v tej istej vode osolíme, uvaríme s bobkovým listom, korením a celou cibuľou.

  • Syrové pagáčiky

    Syrové pagáčiky

    Všetyk suroviny spracujeme na cesto a necháme odležať v chlade.

  • Recept bez obrázku

    Pagáče starej mamy

    Múku rozmrvíme s masťou, aby spolu držala, potom pridáme smotanu, mlieko a soľ.

  • Recept bez obrázku

    Syr so zeleninou a smotanou

    Syr pokrájame na hrubšie plátky, obalíme ich v múke a z oboch strán krátko opečieme na oleji, nie príliš horúcom.

  • Recept bez obrázku

    Zapekané palacinky s bryndzou

    Bežným spôsobom upečieme 12 palaciniek a naplníme ich bryndzovou náplňou.

  • Recept bez obrázku

    Kysnutý koláč z bryndze

    Do teplej múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Mäsové guľky v rajčinovej omáčke

    Obidva druhy mäsa spolu zomelieme, pridáme zomletú cibuľu a cesnak, vajce, osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

  • Recept bez obrázku

    Údený pokrm starej mamy

    Údené bravčové stehno a údené kurča uvaríme, precedíme, vykostíme a nakrájame na menšie kusy.

  • Spišské pirohy - s bryndzovou plnkou

    Spišské pirohy - s bryndzovou plnkou

    V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme. Do zemiakov pridáme časť soli, vajec, múku a vypracujeme tuhšie cesto.

  • Recept bez obrázku

    Francúzske kurča

    Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme v chladničke.

  • Recept bez obrázku

    Rybí šalát

    Ľadový šalát umyjeme, osušíme a natrháme na kúsky. Rožky nakrájame na kocky a opražíme na troche olivového oleja, pridáme k nim aj nadrobno pokrájaný cesnak. Rybie prsty upečieme alebo vypražíme.

  • Recept bez obrázku

    Guláš z kapra

    Cibuľu posekáme, papriky rozpolíme, zbavíme semien a nakrájame na rezance. Zeler nakrájame na kocky, rajčiny rozkrojíme na osminky.

  • Recept bez obrázku

    Baklažánový nákyp

    Do vymastenej ohňovzdornej misy dáme očistené a nakrájané baklažány, rozštvrtené paradajky a jemne posolené uvarené a na plátky nakrájané zemiaky. Vrch zalejeme smotanou a posypeme syrom.

  • Recept bez obrázku

    Kapor v syrovej omáčke

    Kapra nakrájame na podkovičky, osolíme a krátko opražíme na oleji.

  • Recept bez obrázku

    Makrely na paprike

    Makrely, z ktorých sme stiahli kožu a odrezali hlavy, vykostíme. Do cibule spenenej na PL masla pridáme polovice makrel, posolíme, pridáme sladkú papriku a smotanu. Pečieme približne 20 minút.

  • Recept bez obrázku

    Zapečená ryba s jablkami

    V šupke uvarené očistené a na plátky pokrájané zemiaky dáme do vymasteného pekáča, osolíme, pokladieme na ne pokrájanú rybu a na plátky pokrájané jablká. Zalejeme smotanou, v ktorej sú rozšľahané vajcia a dáme piecť.

  • Recept bez obrázku

    Cesnaková krémová polievka

    Na rozohriatom masle speníme múku, zalejeme vodou a necháme zovrieť. Pridáme rozmixovanú smotanu s cesnakom, soľou, cukrom a necháme prevrieť.

  • Recept bez obrázku

    Rybacia polievka s kyslou kapustou

    Rybu očistíme a podusíme v troche osolenej vody. Na masle osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú kapustu, zaprášime múkou a osmažíme. Potom zriedime vývarom z húb (sušené huby zaliate horúcou vodou), pridáme ešte vodu...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist