Slané zajačiky
Nie každý je na sladké a radšej chrúmajú slané chuťovky a drobné pečivo. Tieto zajačiky sú tvarom určené na Veľkú Noc, ale tvar Zobraziť celý popisNie každý je na sladké a radšej chrúmajú slané chuťovky a drobné pečivo. Tieto zajačiky sú tvarom určené na Veľkú Noc, ale tvar je irelevantný a spravte si ich na akýkoľvek sviatok či príležitosť. Recept je jednoduchý, nič komplikované a chuť stojí za to.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 4 hrnčeky (1 hrnček 250 ml) |
|
| š KL |
|
| 1 a 1/4 hrnčeka (zmäknuté na izbovú teplotu) |
|
| 2 PL |
|
| 2 ks |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Múku zmiešame so soľou a nakrájaným maslom izbovej teploty a spolu so smotanou a dvoma žĺtkami rýchlymi, ľahkými ťahmi vymiesime. Neprepracúvame príliš, aby sa maslo v ceste príliš neroztopilo.
- 2
Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm, vykrojíme tvar podľa našej voľby, potrieme ich tretím žĺtkom a posypeme zvolenou surovinou (syr, sezam, mandle, atď.).
- 3
Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180 °C na programe pečenie zdola nahor do zlatista (cca 12 minút). Keď vychladnú na vlažnú teplotu, budú mať perfektnú konzistenciu, v tom čase už bude maslo stuhnuté.
Tiež slané pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Nie je tam čo pokaziť. Maximálne ak zaspíš a zajačiky ostanú v rúre 🤣 Dobre sa s tým cestom pracuje, ide to rýchlo.