Jablkovo-makový hrnčekový zákusok
Vynikajúci vláčny zákusok plný maku a jabĺčok. Ako odmerku použijeme hrnček s objemom 250 ml. Keď ochutnáte, jeden kúsok určite nebude stačiť.
35
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 1 hrnček (250 ml) |
|
| 1 bal. |
|
| 1 hrnček |
|
| 250 kelínok |
|
| 2 hrnčeky (mletý) |
|
| 1/2 hrnček |
|
| 2 hrnčeky (nastrúhané) |
|
| 1 a 1/2 bal. |
|
| Na potretie: | |
|
|
|
| Poleva: | |
| 200 g |
|
| 150 ml (33 %) |
|
| Na dozdobenie: | |
| 250 ml (33 %) |
|
| 1 bal. |
|
| Na vymastenie a vysypanie plechu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Vareškou jemne vmiešame postupne všetky suroviny, nastrúhané jabĺčka aj so šťavou. Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme (30 minút na 170 °C).
- 2
Poleva: Horúcu smotanu nalejeme na nalámanú čokoládu. Chvíľku necháme postáť a vymiešame hladkú polevu.
- 3
Vychladnutý korpus potrieme slivkovým džemom a polejeme čokoládovou polevou. Keď poleva stuhne, ozdobíme šľahačkou vyšľahanou s vanilkovým cukrom.
Tiež jablkovo-makový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Přesně jsi to vystihla. Fajn recept, dobré spojení chutí, laserový řez a 3D tisk zdobení, to vše hnad made. Šikulka!
♥️♥️
♥️♥️