Jablkovo-makový koláč
Jablkovo-makový koláč

Jablkovo-makový hrnčekový zákusok

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, včera 09:36

Vynikajúci vláčny zákusok plný maku a jabĺčok. Ako odmerku použijeme hrnček s objemom 250 ml. Keď ochutnáte, jeden kúsok určite nebude stačiť.

35
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
1 hrnček (250 ml)
1 bal.
1 hrnček
250 kelínok
2 hrnčeky (mletý)
1/2 hrnček
2 hrnčeky (nastrúhané)
1 a 1/2 bal.
Na potretie:
Poleva:
200 g
150 ml (33 %)
Na dozdobenie:
250 ml (33 %)
1 bal.
Na vymastenie a vysypanie plechu:



Postup

  1. 1

    Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Vareškou jemne vmiešame postupne všetky suroviny, nastrúhané jabĺčka aj so šťavou. Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme (30 minút na 170 °C).

  2. 2

    Poleva: Horúcu smotanu nalejeme na nalámanú čokoládu. Chvíľku necháme postáť a vymiešame hladkú polevu.

  3. 3

    Vychladnutý korpus potrieme slivkovým džemom a polejeme čokoládovou polevou. Keď poleva stuhne, ozdobíme šľahačkou vyšľahanou s vanilkovým cukrom.

Diskusia k receptu