Bláznivý cheesecake so šuhajdami
Snickers/Lotus cheesecake zdobený šuhajdami. Túto šialenú kombináciu sme dali dokopy s kolegyňou, ktorej syn povedal, že na narodeniny chce šuhajdy s karamelovým Salkom. Zobraziť celý popisSnickers/Lotus cheesecake zdobený šuhajdami. Túto šialenú kombináciu sme dali dokopy s kolegyňou, ktorej syn povedal, že na narodeniny chce šuhajdy s karamelovým Salkom. Keďže mali mať menšiu oslavu, spýtala sa ho, či nechce aspoň nejaký cheesecake, aby mali ku káve aspoň aký-taký zákusok. A potom jej zasvietila žiarovka nad hlavou a povedala mu: "Poznám niekoho, kto by toto vedel dať dokopy..."
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 1 bal. (Lotus) |
|
| 80-100 g |
|
| Krém: | |
| 500 g |
|
| 200 g (Philadelphia, Lučina...) |
|
| 300-400 g (Lotus) |
|
| 200 g |
|
| 3 ks |
|
| 1 PL |
|
| Snickers vrstva: | |
| 150 g nesolené |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 40 g |
|
| Poleva ganache: | |
| 100 g (50 %) |
|
| 100 ml (40 %) |
|
| Zdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Sušienky rozmixujeme, zmiešame s roztopeným maslom a natlačíme na dno tortovej formy (priemer 24 cm). Dáme predpiecť do rúry na 10 minút na 160 °C.
- 2
Krém: Mascarpone, krémový syr a kyslú smotanu zmiešame. Pridáme nátierku Lotus. Po jednom vmiešame vajcia a nakoniec múku. Zmes vylejeme na predpečený korpus a dáme piecť do rúry na 160 °C cca 50 minút. Cheesecake je hotový, keď sa v strede ešte jemne trasie, ale boky sú už pevné. Necháme vychladnúť v pootvorenej rúre a následne, stále vo forme, ho dáme na noc do chladničky.
- 3
Snickers vrstva: Roztopíme si cukor na karamel. Pridáme maslo. Miešame, kým sa nerozpustí. Pridáme smotanu (pozor, bude prskať). Necháme trošku prevrieť, pričom stále miešame. Odstavíme z ohňa. Do karamelu vmiešame arašidy a navrstvíme na cheesecake. Necháme stuhnúť (môžeme aj v mrazničke).
- 4
Poleva ganache: Horkú čokoládu izbovej teploty nasekáme do misky. Smotanu zohrejeme, ale nesmie zovrieť. Polejeme ňou čokoládu. Necháme cca 2 minúty postáť a vymiešame hladkú polevu. Nalejeme na zatuhnutú arašidovú vrstvu a dáme opäť stuhnúť.
- 5
Cheesecake som dozdobila šuhajdami, na ktoré sem recept dávať nebudem. Nájdete ich tu na Vareche neúrekom :-) Avšak môžete cheesecake nechať bez nich a dozdobiť ho napr. len Lotus sušienkami, celými alebo podrvenými. Je to na vašej fantázii a chuti.
Tiež karamelový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu