Karamelový cheesecake
Karamelový cheesecake

Bláznivý cheesecake so šuhajdami

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, dnes 16:21

Snickers/Lotus cheesecake zdobený šuhajdami. Túto šialenú kombináciu sme dali dokopy s kolegyňou, ktorej syn povedal, že na narodeniny chce šuhajdy s karamelovým Salkom. Zobraziť celý popisSnickers/Lotus cheesecake zdobený šuhajdami. Túto šialenú kombináciu sme dali dokopy s kolegyňou, ktorej syn povedal, že na narodeniny chce šuhajdy s karamelovým Salkom. Keďže mali mať menšiu oslavu, spýtala sa ho, či nechce aspoň nejaký cheesecake, aby mali ku káve aspoň aký-taký zákusok. A potom jej zasvietila žiarovka nad hlavou a povedala mu: "Poznám niekoho, kto by toto vedel dať dokopy..."

12-16
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
1 bal. (Lotus)
80-100 g
Krém:
500 g
200 g (Philadelphia, Lučina...)
300-400 g (Lotus)
200 g
3 ks
1 PL
Snickers vrstva:
150 g nesolené
100 g
100 ml
40 g
Poleva ganache:
100 g (50 %)
100 ml (40 %)
Zdobenie:



Postup

  1. 1

    Sušienky rozmixujeme, zmiešame s roztopeným maslom a natlačíme na dno tortovej formy (priemer 24 cm). Dáme predpiecť do rúry na 10 minút na 160 °C.

  2. 2

    Krém: Mascarpone, krémový syr a kyslú smotanu zmiešame. Pridáme nátierku Lotus. Po jednom vmiešame vajcia a nakoniec múku. Zmes vylejeme na predpečený korpus a dáme piecť do rúry na 160 °C cca 50 minút. Cheesecake je hotový, keď sa v strede ešte jemne trasie, ale boky sú už pevné. Necháme vychladnúť v pootvorenej rúre a následne, stále vo forme, ho dáme na noc do chladničky.

  3. 3

    Snickers vrstva: Roztopíme si cukor na karamel. Pridáme maslo. Miešame, kým sa nerozpustí. Pridáme smotanu (pozor, bude prskať). Necháme trošku prevrieť, pričom stále miešame. Odstavíme z ohňa. Do karamelu vmiešame arašidy a navrstvíme na cheesecake. Necháme stuhnúť (môžeme aj v mrazničke).

    Bláznivý cheesecake so šuhajdami - obrázok 3
  4. 4

    Poleva ganache: Horkú čokoládu izbovej teploty nasekáme do misky. Smotanu zohrejeme, ale nesmie zovrieť. Polejeme ňou čokoládu. Necháme cca 2 minúty postáť a vymiešame hladkú polevu. Nalejeme na zatuhnutú arašidovú vrstvu a dáme opäť stuhnúť.

  5. 5

    Cheesecake som dozdobila šuhajdami, na ktoré sem recept dávať nebudem. Nájdete ich tu na Vareche neúrekom :-) Avšak môžete cheesecake nechať bez nich a dozdobiť ho napr. len Lotus sušienkami, celými alebo podrvenými. Je to na vašej fantázii a chuti.

Diskusia k receptu