Anjelské vlny fotorecept
Tento koláč je skutočne anjelský. Jemný a chuťovo vyladený. Zmizne z tácky raz-dva. Pritom je na prácu nenáročný, potrebuje len pripraviť deň vopred.
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva, olej, vodu a krátko prešľaháme.
-
2
Nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
-
3
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (cca 30x40 cm).
-
4
Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding a ešte horúci ho naberačkou ponalievame na surové cesto.
-
5
Pečieme v rúre na 180 °C 25 minút. Potom koláč vyberieme z rúry. Na horúci koláč po vybratí z rúry lyžicou rozotrieme kyslú smotanu.
-
6
Hneď posypeme škoricou.
-
7
Po vychladnutí dáme do druhého dňa do chladničky. Až potom krájame.









Diskusia k receptu