Pudingový koláč
Pudingový koláč

Anjelské vlny fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 17. októbra 2025
Anjelské vlny (fotorecept)
Foto: tejaja

Tento koláč je skutočne anjelský. Jemný a chuťovo vyladený. Zmizne z tácky raz-dva. Pritom je na prácu nenáročný, potrebuje len pripraviť deň vopred.

1 plech
porcia
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
200 g
4 ks
1 dl
1 dl
1 bal.
Puding:
1 l
2 bal.
Navrch:
2 kelímky



Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva, olej, vodu a krátko prešľaháme.

    Anjelské vlny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.

    Anjelské vlny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (cca 30x40 cm).

    Anjelské vlny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding a ešte horúci ho naberačkou ponalievame na surové cesto.

    Anjelské vlny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v rúre na 180 °C 25 minút. Potom koláč vyberieme z rúry. Na horúci koláč po vybratí z rúry lyžicou rozotrieme kyslú smotanu.

    Anjelské vlny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hneď posypeme škoricou.

    Anjelské vlny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po vychladnutí dáme do druhého dňa do chladničky. Až potom krájame.

Diskusia k receptu