Cheesecake so škoricovou mrveničkou (Cinamon Roll Cheesecake)
Tento cheesecake mi kolega ukázal na obrázku s otázkou, či čosi takéto viem upiecť. No tak som ho na druhý deň priniesla s Zobraziť celý popisTento cheesecake mi kolega ukázal na obrázku s otázkou, či čosi takéto viem upiecť. No tak som ho na druhý deň priniesla s odpoveďou: "Jasné, že sa dá!"
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 200-240 g |
|
| 100 g roztopené |
|
| 50 g |
|
| 1 ČL |
|
| Škoricová mrvenička: | |
| 220 g |
|
| 50 g |
|
| 1 PL |
|
| 80 g roztopené |
|
| Krém: | |
| 900 g |
|
| 100 g |
|
| 120 g |
|
| 4 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 ČL |
|
| Topping: | |
| 90 g |
|
| 1 ČL |
|
| 240 ml (DeLuxe) |
|
| 1-2 ČL |
|
Postup
-
1
Predhrejte rúru na 160 °C.
- 2
Korpus: Rozmixujte sušienky v mixéri. Pridajte škoricu, cukor a prilejte roztopené maslo. Dôkladne zmiešajte. Zmes natlačte do tortovej formy o priemere 22-24 cm vystlanej papierom na pečenie. Vytvoríme aj okraje. Vložte do rúry na 10 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- 3
Mrvenička: Zmiešajte cukor, múku, škoricu. Prilejte roztopené maslo a dôkladne premiešajte. Odložte bokom.
- 4
Krém: Mixujte mascarpone na strednom stupni po dobu 3 minút do krémova. Pridajte trstinový cukor a mixujte ďalej po dobu 2 minút. Zotrite steny misky a mixujte ďalších 30 sekúnd. Pridajte kyslú smotanu, zmiešajte dokopy a opäť zotrite steny misky. (Zotierajte steny misky niekoľkokrát počas miešania, aby sa vám z mascarpone nevytvorili v plnke hrčky.) Po jednom pridajte vajcia a každé miešajte len krátko, aby sa vmiešalo do plnky. Po pridaní vajec už nemiešajte plnku dlho, aby sa cheesecake nepotrhal. Pridajte vanilku, soľ a len krátko premiešajte.
- 5
Tretinu krému vlejte do formy na predpečený korpus. Pridajte tretinu škoricovej mrveničky. Prstami ju rozmrvte rovnomerne na plochu plnky. Pridajte druhú tretinu krému a druhú tretinu mrveničky. Následne zvyšok krému a mrveničky. Poslednú vrstvu uhlaďte stierkou, aby sa mrvenička prekryla krémom a nevytŕčala z neho. Tento krok zabráni tomu, aby sa cheesecake trhal počas pečenia.
- 6
Vložíme do rúry a pečieme cca 60-75 minút. Cheesecake je hotový, keď sa v strede ešte trasie, ale boky sú už pevné. Vypnite rúru a nechajte v nej cheesecake 1 hodinu vychladnúť. Vyberte cheesecake z rúry a vložte na aspoň 6 hodín do chladničky.
- 7
Topping: Mixujte mascarpone 1 minútu. Pridajte vanilku a zmiešajte. Odložte bokom.
- 8
V druhej miske šľahajte studenú smotanu do pevnej šľahačky po dobu cca 3 minút. Pridajte šľahačku k mascarpone a už len zmiešajte pomocou stierky. Toppingom naplňte cukrárske vrecko s okrúhlou špičkou. Ozdobte cheesecake: vytvorte špirálu od stredu po okraj. Posypte jemne škoricou.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Nielenže vyzerá fantasticky, ale ešte si ho aj na počkanie upiekla kolegovi – tak to je level! 🧡 Milujem spojenie cheesecaku a škoricovej mrveničky, musí to byť úplné nebo 👌 Už mám uložené a určite vyskúšam!
Ďakujem ellie za krásny komentár! Aj kolega ostal vyvalený, keď ho zbadal, že: "Nemyslíš vááááážne! Ty kedy spávaš?" :-D
Škorica je neskutočná a ja ju dokážem decentne napchať do veľa receptov, hehe :-D Držím ti palce s receptom, nech sa podarí a hlavne chuti! :-)