Mangoldový nákyp
Mangoldový nákyp

Mangoldovo-tvarohový nákyp fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 11:17
Mangoldovo-tvarohový nákyp (fotorecept)
Foto: tejaja

Mangold je veľmi široko použiteľná zelenina. A keď je na záhrade, tak je po ruke vždy. Tento nákyp sa pripravuje do malých mištičiek. Zobraziť celý popisMangold je veľmi široko použiteľná zelenina. A keď je na záhrade, tak je po ruke vždy. Tento nákyp sa pripravuje do malých mištičiek. Každá mištička je cca 1 porcia. Môžeme si k nemu pridať ako prílohu paradajky.

4
porcie
20 minút
príprava
20-25 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
400 g
3 ks
250 ml
50 g
2 PL
2 PL
50 g strúhaný



Postup

  1. 1

    Surový mangold rozmixujeme.

  2. 2

    Žĺtky prešľaháme s cukrom a maslom. Netreba šľahať dlho až do peny, len premiešať spolu.

    Mangoldovo-tvarohový nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme rozmixovaný mangold, nastrúhaný syr, tvaroh, múku a smotanu. Dobre premiešame.

    Mangoldovo-tvarohový nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.

    Mangoldovo-tvarohový nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Malé misky (na 1 porciu) vymastíme a zľahka vysypeme jemnou strúhankou. Do misiek dáme hmotu.

    Mangoldovo-tvarohový nákyp (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Misky dáme na plech a v rúre na 170 °C pečieme asi 25-30 minút.

    Mangoldovo-tvarohový nákyp (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyberieme z rúry a ihneď podávame.

Diskusia k receptu