Mangoldovo-tvarohový nákyp fotorecept
Mangold je veľmi široko použiteľná zelenina. A keď je na záhrade, tak je po ruke vždy. Tento nákyp sa pripravuje do malých mištičiek. Zobraziť celý popisMangold je veľmi široko použiteľná zelenina. A keď je na záhrade, tak je po ruke vždy. Tento nákyp sa pripravuje do malých mištičiek. Každá mištička je cca 1 porcia. Môžeme si k nemu pridať ako prílohu paradajky.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Surový mangold rozmixujeme.
- 2
Žĺtky prešľaháme s cukrom a maslom. Netreba šľahať dlho až do peny, len premiešať spolu.
- 3
Pridáme rozmixovaný mangold, nastrúhaný syr, tvaroh, múku a smotanu. Dobre premiešame.
- 4
Nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
- 5
Malé misky (na 1 porciu) vymastíme a zľahka vysypeme jemnou strúhankou. Do misiek dáme hmotu.
- 6
Misky dáme na plech a v rúre na 170 °C pečieme asi 25-30 minút.
- 7
Vyberieme z rúry a ihneď podávame.
Tiež nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu