Buchtičky ako od babičky
Pečené kysnuté buchty plnené tvarohom alebo lekvárom. Stará dobrá klasika našich babičiek. Nadýchané cesto, tradičná chuť, ktorá poteší každého.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 ml |
|
| 1 kocka |
|
| 3 pl |
|
| 500 g |
|
| 500 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks uvarený |
|
| 4 ks |
|
| 50 ml |
|
| 1 ČL |
|
| Lekvárová plnka: | |
| domáci |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 500 g |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
| hrsť |
|
| 1/3 ČL |
|
| Na potretie buchiet: | |
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| Na vymastenie a vysypanie plechu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a droždím, necháme 5-10 minút vzísť kvások. V miske zmiešame preosiatu múku so soľou. Pridáme kvások, roztopené maslo, postrúhaný uvarený vychladnutý zemiak, žĺtky, rum. Vymiesime hladké cesto a necháme na teplom mieste kysnúť asi 1 hodinu, kým zdvojnásobí objem.
- 2
Tvarohová plnka: Hrozienka prelejeme vriacou vodou a scedíme. Pridáme tvaroh, cukor, kyslú smotanu a vanilku. Dobre vymiešame.
- 3
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1,5 cm. Pokrájame na štvorčeky asi 8 x 8 cm. Plníme tvarohovou plnkou alebo lekvárom, najlepšie je použiť domáci slivkový. Buchtičky poukladáme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- 4
Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C cca 30 minút. Hneď po upečení potrieme povrch buchiet roztopeným maslom s rumom.
Tiež pečené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Hej, len pomaly s tym branim, ten plech s tvarohovymi beriem ja :-)
Neskoro! Ten som už vala ja ....:)