Recepty, kde je sardelová pasta alebo ančovičky
Rybacia nátierka - svieža a sýta
Táto nátierka má niekoľko zlých
vlastností. Dlho vám nevydrží,
vrstvy na chlebe si hostia nanášajú
veľmi hrubé a kto ju ochutná
prvýkrát, bude vás buď otravovať s
receptom, alebo (to je ten horší
prípad) bude chcieť, aby ste mu ju
robili vy sám....
Restovaná kuracia pečeň s omáčkou z hrubozrnnej horčice
Tento recept je obmenou pôvodného receptu na teľaciu pečeň, ktorý som objavil asi pred 4 rokmi....
Pomazánka z tresčích jater
Na Silvestra jsem neměla kdy a tak doufám, že se recept hodí i na nějakou oslavu,...
Plněná vejce
Přátelé moji milí. Toto asi není až tak moc o receptu. Stejně je tu asi...
Pomazánka z pečené ryby s hlívou
Jeden recept z mé rybí kuchařky na jednoduchou, ale velmi dobrou pomazánku.
Škandinávsky hrniec
Lahodný zapekaný eintopf inšpirovaný severskými chuťami. Recept je môj.
Bryndzová nátierka so sardelovou pastou
Nemohla som sa dočkať mája . Vraví sa , že májová bryndza je najlepšia...
Paprika plnená syrovou plnkou - za studena
papriky si očistíme od jadrovníka , tvrdý syr a vajíčka si nastrúháme...
Plnený sendvič
Perfektný recept pre návštevu, "pod zub" alebo na rodinné nedeľné raňajky.
Uhorkové hniezda s bryndzou a olivou
Uhorky umyjeme, ošúpeme a zbavíme koncov. Škrabkou na zeleninu zrezávame po dĺžke „rezance“ a pritom...
Zelerová nátierka, pena (fotorerecept)
Je to chutná a rýchla nátierka, ktorá vám vyrieši rozhodnutie čo na chlieb? Dá sa použiť aj...
Zapečené plnené vajcia s bryndzou
Májová bryndza je najlepšia, snažím sa z nej variť čo najviac. Už som robila
pomazánku, bryndzové halušky,...
Prešporský šmirkás - bryndzová nátierka
Táto nátierka patrila k obľúbeným nátierkam mojej rodiny a poznajú ju všetci prešpuráci - starí Bratislavčania...
Rezne so sardelami
Inšpiroval ma recept v knihe "Recepty zo Života č. 9", str. 37 , ktorý som si...
Falošný homár
Recept nie je môj "vynález", pochádza z nejakej poradenskej kulinárskej rubriky nejakých dávnych novín, keď...
Grilovaný plátok lososa, cestoviny linguine, smotanová omáčka so sardelovou pastou
Cestoviny uvaríme v slanej vode a necháme ich odkapať. Premiešame ich s roztopeným maslom do ktorého sme...
Plnená morčacina
Umyté morčacie rezne osolíme a naklepeme. Cibuľu nakrájame na kocky. Kuskus uvaríme podľa návodu a...
Vyprážané teľacie rezne so šunkou
Naklepané, osolené a okorenené plátky mäsa natrieme sardelovou pastou a na každý položíme plátok šunky...
Hovädzie na studeno s tuniakovou omáčkou
Viem, že to znie čudne, ale ako som to prvý raz urobila, stala som...
Kapor na sardelách so šampiňónmi
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...
Hubové rezne
Čerstvé huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a...
Tresčie závitky na diabolský spôsob
V miske zmiešame horčicu,
trocha korenia, posekanú
petržlenovú vňať a sardely,
ktoré sme najskôr vykostili
a prelisovali...
Diabolské kuracie krídla
Na panvici roztopíme maslo. Do mangového chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie.
Pikantná bryndza
Bryndzu vymiešame so
zmäknutým maslom,
postupne pridáme sardelovú
pastu, mlieko, horčicu,
mletú papriku a soľ.
Brokolica so sardelovou omáčkou
Brokolicu uvarenú v pare necháme odkvapkať a odložíme do tepla. V slanej vode uvaríme cestoviny, ...
Filé na dánsky spôsob
Mrazené rybie filé pokvapkáme citrónom, osolíme a uvaríme. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky...
Rybacia nátierka - svieža a sýta
Táto nátierka má niekoľko zlých vlastností. Dlho vám nevydrží, vrstvy na chlebe si hostia nanášajú veľmi hrubé a kto ju ochutná prvýkrát, bude vás buď otravovať s receptom, alebo (to je ten horší prípad) bude chcieť, aby ste mu ju robili vy sám....
Restovaná kuracia pečeň s omáčkou z hrubozrnnej horčice
Tento recept je obmenou pôvodného receptu na teľaciu pečeň, ktorý som objavil asi pred 4 rokmi....
Pomazánka z tresčích jater
Na Silvestra jsem neměla kdy a tak doufám, že se recept hodí i na nějakou oslavu,...
Plněná vejce
Přátelé moji milí. Toto asi není až tak moc o receptu. Stejně je tu asi...
Pomazánka z pečené ryby s hlívou
Jeden recept z mé rybí kuchařky na jednoduchou, ale velmi dobrou pomazánku.
Škandinávsky hrniec
Lahodný zapekaný eintopf inšpirovaný severskými chuťami. Recept je môj.
Bryndzová nátierka so sardelovou pastou
Nemohla som sa dočkať mája . Vraví sa , že májová bryndza je najlepšia...
Paprika plnená syrovou plnkou - za studena
papriky si očistíme od jadrovníka , tvrdý syr a vajíčka si nastrúháme...
Plnený sendvič
Perfektný recept pre návštevu, "pod zub" alebo na rodinné nedeľné raňajky.
Uhorkové hniezda s bryndzou a olivou
Uhorky umyjeme, ošúpeme a zbavíme koncov. Škrabkou na zeleninu zrezávame po dĺžke „rezance“ a pritom...
Zelerová nátierka, pena (fotorerecept)
Je to chutná a rýchla nátierka, ktorá vám vyrieši rozhodnutie čo na chlieb? Dá sa použiť aj...
Zapečené plnené vajcia s bryndzou
Májová bryndza je najlepšia, snažím sa z nej variť čo najviac. Už som robila pomazánku, bryndzové halušky,...
Prešporský šmirkás - bryndzová nátierka
Táto nátierka patrila k obľúbeným nátierkam mojej rodiny a poznajú ju všetci prešpuráci - starí Bratislavčania...
Rezne so sardelami
Inšpiroval ma recept v knihe "Recepty zo Života č. 9", str. 37 , ktorý som si...
Falošný homár
Recept nie je môj "vynález", pochádza z nejakej poradenskej kulinárskej rubriky nejakých dávnych novín, keď...
Grilovaný plátok lososa, cestoviny linguine, smotanová omáčka so sardelovou pastou
Cestoviny uvaríme v slanej vode a necháme ich odkapať. Premiešame ich s roztopeným maslom do ktorého sme...
Plnená morčacina
Umyté morčacie rezne osolíme a naklepeme. Cibuľu nakrájame na kocky. Kuskus uvaríme podľa návodu a...
Vyprážané teľacie rezne so šunkou
Naklepané, osolené a okorenené plátky mäsa natrieme sardelovou pastou a na každý položíme plátok šunky...
Hovädzie na studeno s tuniakovou omáčkou
Viem, že to znie čudne, ale ako som to prvý raz urobila, stala som...
Kapor na sardelách so šampiňónmi
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...
Hubové rezne
Čerstvé huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a...
Tresčie závitky na diabolský spôsob
V miske zmiešame horčicu, trocha korenia, posekanú petržlenovú vňať a sardely, ktoré sme najskôr vykostili a prelisovali...
Diabolské kuracie krídla
Na panvici roztopíme maslo. Do mangového chutney nahrubo nakrájame akékoľvek ovocie.
Pikantná bryndza
Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.
Brokolica so sardelovou omáčkou
Brokolicu uvarenú v pare necháme odkvapkať a odložíme do tepla. V slanej vode uvaríme cestoviny, ...
Filé na dánsky spôsob
Mrazené rybie filé pokvapkáme citrónom, osolíme a uvaríme. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky...