Pór

Energia 193 KJ
Kalórie 46,0 kcal2.3%
Sacharidy 8,60 g3.74%
Tuky 0,30 g0.43%
* pór - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je pór

prazdny

Diabolská polievka

Hovädzie mäso

Kosti, kuracie a hovädzie mäso dáme variť do osolenej vody. Pridáme celé čierne korenie a...

prazdny

Kuracia polievka s ryžou

Kuracie mäso

Kurča umyjeme, vložíme do väčšieho hrnca a zalejeme 4 l vody. Pridáme citrónovú šťavu, ...

prazdny

Hovädzia polievka s pečeňou

Hovädzie mäso

Do hrnca dáme 2, 5 l vody, soľ a mäso. Postavíme na mierny oheň a...

prazdny

Sedliacka polievka

Hovädzie mäso

Do hrnca dáme mäso, ktoré sme nakrájali na malé kúsky, a zalejeme ho vodou...

prazdny

Jarná bylinková nátierka

Nátierky

Nátierkové maslo vymiešame s rastlinným tukom, pridáme posekané vňate, posekanú pažítku, očistený a prelisovaný...

prazdny

Zelená špargľa s citrónovo– maslovou omáčkou

Hlavné jedlá

Špargľu očistíme a dáme variť do vriacej osolenej vody so štipkou cukru na 10 – 12 minút....

prazdny

Jarný vretenový šalát

Šaláty

V slanej vode uvarené cestoviny necháme odkvapkať, vložíme ich do misy.

prazdny

Šalát so surovej zeleniny a hrášku

Šaláty

Hlávkový šalát nakrájame na rezančeky. Reďkovky a uhorku na tenké plátky a zmiešame s hráškom.

prazdny

Kalerábový šalát so smotanou

Šaláty

Smotanu osolíme, podľa chuti osladíme a dobre rozmiešame.

prazdny

Studená uhorková polievka

Polievky

Smotanu, mlieko a biely jogurt zmiešame, pridáme na kocky nakrájané olúpané uhorky, osolíme, ...

prazdny

Balotínka z prepelice na špargľovom rizote

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Kapusta plnená hubami a vajcom

Bezmäsité jedlá

Cibuľu pokrájame a speníme na tuku, pridáme pokrájané, vopred namočené huby a spolu popražíme ...

prazdny

Hovädzia polievka na taliansky spôsob

Hovädzie mäso

Mäso pokrájame na kocky, vložíme do studenej vody, osolíme a varíme 30–40 minút

prazdny

Rybie závitky plnené krabími tyčinkami

Hlavné jedlá

Krabie tyčinky orestujeme na olivovom oleji, osolíme, pridáme roztlačený cesnak a jemne podlejeme vínom. Filety opláchneme pod studenou vodou, ...

prazdny

Balkánska cuketová polievka

Bezmäsité jedlá

Očistenú a umytú cibuľu nakrájame nadrobno a vložíme do studeného oleja. Pridáme 2 PL vody a štipku soli. Chvíľu...

prazdny

Bulharská polievka

Bezmäsité jedlá

Kyslé a sladké mlieko spolu dobre rozšľaháme, pridáme soľ, roztlačený cesnak, mleté čierne korenie a olej.

prazdny

Chorvátsky zemiakový šalát

Bezmäsité jedlá

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme a nakrájame na malé kocky

prazdny

Farfalle s lososovou omáčkou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Potom...

prazdny

Chorvátska pórová polievka s krupicou

Bezmäsité jedlá

Umytý pór nakrájame na kolieska. Krupicu opečieme na masle, pridáme k nej pór, osmažíme a zalejeme 150...

prazdny

Pečená cvikla s morčacím mäsom

Hlavné jedlá

Cviklu umyjeme, trochu osolíme a s 2 strúčikmi ošúpaného cesnaku zabalíme každú zvlášť natesno do alobalu....

prazdny

Ľahká kuracina na póre

Kuracie mäso

Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a opražíme na troche oleja. Umytý pór nakrájame na kolieska...

prazdny

Zeleninové kuracie prsia s tofu

Kuracie mäso

Mäso opražíme na tuku, pridáme šampiňóny so slaným nálevom, kocku bujónu a rajčinový pretlak...

prazdny

Opekaný zubáč s teplým šalátom

Hlavné jedlá

Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs

prazdny

Zemiaky na kyslo

Bezmäsité jedlá

Menšie zemiaky uvaríme v šupe a pokrájame na kolieska.

prazdny

Hrachová polievka s mäsom

Polievky

Hrach uvaríme do polomäkka a scedíme.

prazdny

Bryndzová polievka

Bezmäsité jedlá

Bryndzu, maslo, mletú červenú papriku a mlieko premiešame a zalejeme vodou z uvarených zemiakov. Chvíľu spolu povaríme....

prazdny

Kapor po alsasky

Hlavné jedlá

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

prazdny

Zapekané špagety s mäsovými guľkami

Bravčové mäso

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kúsky. Mäso zmiešame s vajcom, strúhankou, soľou a korením....

prazdny

Špagety s paradajkovo– pomarančovou omáčkou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Ďumbier olúpeme a jemne...

prazdny

Kuracie prsia na sherry omáčke

Kuracie mäso

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Letný sendvič

Večera

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Slaný krokodíl

Bravčové mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Pangasius na pytliacky spôsob

Hlavné jedlá

Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...

prazdny

Plnené zapekané šampiňóny na syrovej omáčke

Hlavné jedlá

Zo šampiňónov odstránime stopky, ktoré nakrájame na malé kocky.

prazdny

Tlačenka z bedlí

Hlavné jedlá

Plodnice bedlí rozpolíme, okoreníme, pokvapkáme hubovým extraktom, prudko z oboch strán opražíme na oleji...

prazdny

Cestovinová panvička s kuracím mäsom na kuriatkach

Kuracie mäso

Kuracie prsia opečieme v panvici s olejom. Pridáme nakrájané kuriatka, sprudka orestujeme, osolíme a...